Sporthírek röviden a nagyvilágból
Vissza

Sporthírek röviden a nagyvilágból

LABDARÚGÁS II. LIGA, 7. FORDULÓ

A román labdarúgó másodosztály 7. fordulóját több napra osztották szét, pénteken kezdik el.

A tervezett program (a meccsek java része 11 órakor kezdődik, az ettől eltérő időpontokat külön jelöljük – az utóbbi találkozókat élőben közvetítik a tévéadók: Look tv, DigiSport és Telekom Sport):

Pénteken: • Temesvári ASU Politechnika–Călăraşi-i Dunărea (19.30-kor). Szombaton: • Bákói Aerostar–Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i Pandúrok • Buzăui Gloria–FK Csíkszereda •     Szloboziai Unirea–Temesvári Ripensia • Bukaresti Metaloglobus–Resicabányai MSC • Chiajnai Concordia–Mioveni-i SK (16.45-kor) • Krajovai U 1948–Bukaresti Rapid (20.45-kor). Vasárnap: • Zsilvásárhelyi Pandúrok–Konstancai Farul. Hétfőn: • Turnu Măgurele-i Turris-Oltul–Kolozsvári U FC (19.30-kor). Október 28-án, szerdán: • Ploieşti-i Petrolul–Szlatinai MSC (15 órakor). A Lénárdfalvi ACSF szabadnapos.

LABDARÚGÁS III. LIGA, 5. FORDULÓ

A román labdarúgó harmadosztály 9. és 10. csoportjában a mérkőzéseket pénteken és szombaton rendezik.

A tervezett program (a találkozók 15 órakor kezdődnek):

9. csoport:

Pénteken: Szászrégeni Lendület–Kolozsvári Egészség • Tordai Üveg Aranyos FC–Vajdahunyadi SK. Szombaton: • Marosújvári SK–Gyulafehérvári Egyesülés • Alsógáldi Ipar–Kudzsiri CSO • Nyárádtői Egyesülés–Dési Egyesülés.

10. csoport, szombaton: • Nagysomkúti Haladás–Váradszentmártoni CSC • Nagyváradi AC–Szatmárnémeti MSC • Dési Szamos–Szilágysomlyói Sport • Nagyváradi Esthajnalcsillag/Luceafărul–Besztercei 1. FC Glória. A Zilahi MSC–Nagybányai Minaur találkozót a máramarosiak koronavírusos esetei miatt elhalasztották.

LABDARÚGÓ ROMÁN KUPA: TOVÁBBJUTOTT AZ U FC

A labdarúgó Román Kupa 3. fordulójában a Kolozsvár Arénában játszották a másodosztályú U FC és a III. ligás Dési Egyesülés mérkőzését, a sorsolás értelmében utóbbi számított pályaválasztónak. A Kolozsvári U FC 2–0 (1–0) arányban nyert, és továbbjutott, a gólokon a portugál Sérgio Miguel Hora Ribeiro (16. perc) és Alex Pop (49. perc) osztozott, a 61. percben Cristian Gavra büntetőjét kivédte a désiek kapusa.

JÉGKORONG ERSTE LIGA: LEGYŐZTE A TÁRSBAJNOK CSÍKSZEREDÁT A DEAC

A Debreceni EAC 6–3-ra legyőzte a vendég Csíkszeredai Sportklubot a jégkorong Erste Liga szerdai mérkőzésén. A két csapat az előző idény rájátszásában, az első körben találkozott legutóbb, akkor a Csíkszeredai Sportklub 4–1-es összesítéssel búcsúztatta a Debrecent. A mostani szezonhoz a koronavírus-járvány miatt az erdélyi csapatok csak a múlt héten csatlakozhattak, az FTC-vel társbajnok csíkieknek eddig két összecsapásuk volt, és a megszerzett négy pontjukkal az ötödik helyen álltak a találkozó előtt, míg a DEAC négy mérkőzésen gyűjtött hét pontjával a második volt.

Eredmény: • Debreceni EAC–Csíkszeredai Sportklub 6–3 (2–0, 2–1, 2–2). A tabellán: 1. DEAC 10 pont/5 mérkőzés, 2. Brassói Korona Wolves 8/3, 3. MAC HKB Újbuda 6/3 (15–12), 4. Ferencvárosi Torna Club-Telekom 6/4 (16–16), 5. Csíkszereda 4/3, 6. Opten Vasas HC 3/4, 7. Gyergyói Hoki Klub 2/3, 8. Dunaújvárosi Acélbikák és Székesfehérvári Titánok 0/0 (0–0), 10. Újpesti TE 0/1 (2–4).

NŐI KÉZILABDA: IFI JÁTÉKOS A KOLOZSVÁRIAKNAK

A Bukaresti Rapidtól igazolt 21 éves játékost a Kolozsvári Universitatea Sportklub női csapata Ana Maria Dumitraşcu személyében. A beállós korábban még a Mioveni-i Dacia SK együttesét is erősítette 2016 és 2019 között. A szakszövetség új szabályozása értelmében minden csapatnál legalább 30 percet pályán kell töltenie egy korosztályos, U23-as játékosnak és legalább 10 percet egy U21-esnek. Az U23-as szabályt még Raluca Nicolae teljesíti, míg az U21-esnél Bianca Lupaşcu és Selena Demian használható. A MOL Virágok Ligája küzdelemsorozata Ploieşti-en kezdődik, október 15-én 10.15 órai kezdettel a kolozsváriak ellenfele az újonc Kisjenői Körös.

FÉRFI RÖPLABDA: KÖZEL KÉTMÉTERES JÁTÉKOS ÉRKEZETT AZ U-HOZ

A Lőtei Rómeó Attila edzette Kolozsvári Universitatea Sportklub férfi röplabdacsapata kétéves szerződést kötött Alexandru Cerşembával. Az 1994. augusztus 30-án született játékos 198 cm magas, korábban szerepelt még a Galaci Arcada MSC-nél, a Karácsonkői/Piatra Neamţ-i MRK és a Bukaresti Steaua csapatánál.

BRONZÉREM A TORDAI ELEMÉR-EMLÉKTORNÁN

Az egykori neves játékos, Tordai Elemér emlékére Nagyszebenben rendeztek férfi kosárlabdatornát, amelyen a házigazda ESK mellett a Bukaresti Dinamó, a Voluntari-i CSO és a Kolozsvári U-BT vett részt. A Román Kupára készülő csapatok vetélkedőjén az első találkozón az U-BT hosszabbítás után 95:87 arányú meglepő vereséget szenvedett a Voluntari-i CSO-tól, igaz Mihai Silvăşan vezetőedző a szokottnál is hosszabban szerepeltette ifjabb játékosait, Ştefan Grasut, Vida Dávidot és Tudor Şomăcescut.

A csütörtöki bronzmérkőzésen: • Nagyszebeni ESK–Kolozsvári U-BT 75:83.

HOMÁLYBA VÉSZ A LABDARÚGÓ IV. LIGA KEZDÉSE

Még mindig bizonytalan az alacsonyabb szinteken a kezdés a Kolozs megyei labdarúgóligákban. A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) legutóbbi közgyűlésén ugyan szóba került a rajt, de egyelőre nem döntöttek, mikor is kezdenek a IV. és V. ligában. A Kolozs megyei sportegyesületeket Vasile Marc képviselte a közgyűlésen, elmondása szerint jó hírt is kaptak a csapatok Răzvan Burleanu elnöktől: a szakszövetség hamarosan jelentős pénzösszeget kap az UEFA-tól, s azt szétosztja a megyék között. A Szamosújvári Atletic Olimpia III. ligás női csapatának edzője, Kilin Csaba szerint ez a vetélkedősorozat is még vár a rajtra, egyébként is nehéz kiszállások várnak a Kolozs megyeiekre, ugyanis egy csoportba kerültek a krajovai, aradi és temesvári gárdával. (erkedi)


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ - Fennakadások a forgalomban a ma átadott Béke téren
Katonai díszszemle és közönség nélkül ünnepelték Bukarestben Románia nemzeti ünnepét
Egy közeljövőben játszódó bestseller kapta a Goncourt-díjat

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ