Sporthírek röviden (FRISSÍTVE U FC-EREDMÉNNYEL)
Vissza

Sporthírek röviden (FRISSÍTVE U FC-EREDMÉNNYEL)

JÉGKORONG ERSTE LIGA: ERDÉLYI CSAPATOK HAZAI SIKEREI

A Gyergyói Hoki Klub a Debreceni EAC-t, a Brassói Korona Wolves a MAC HKB Újbudát győzte le vendéglátóként a jégkorong Erste Liga alapszakaszának csütörtöki játéknapján. Gyergyószentmiklóson és Brassóban is 2–2-es állással vágtak neki a felek a záró harmadnak, és végül mindkét erdélyi együttes 4–2-re nyert. A társbajnok Ferencvárosi Torna Club-Telekom fordulatos mérkőzésen nyert a Vasas vendégeként.

Eredmények, alapszakasz: • Gyergyói Hoki Klub–Debreceni EAC 4–2 (2–2, 0–0, 2–0) • Brassói Korona Wolves–MAC HKB Újbuda 4–2 (1–1, 1–1, 2–0) • Budapesti Opten Vasas HC–Ferencvárosi Torna Club-Telekom 2–3 (0–0, 1–1, 1–2). A tabellán: 1. MAC 32 pont/14 mérkőzés, 2. DEAC 31/16 (60–48), 3. FTC-Telekom 31/16 (64–53), 4. Brassó 30/12, 5. Gyergyó 21/14, 6. Újpesti TE 15/14, 7. Titánok 11/13, 8. Csíkszeredai Sportklub 10/6, 9. Opten Vasas 10/11, 10. Dunaújvárosi Acélbikák 7/16.

NŐI RÖPLABDA CHALLENGE KUPA: NÉGY KÖZÖTT KAPOSVÁR ÉS BALÁZSFALVA

Az 1. MCM-Diamant Kaposvár négy közé jutott a női röplabda Challenge Kupában a szlovákiai VP UKF Nyitra együttesének 3:0-s legyőzésével. A kaposváriak női együttese története során másodszor szerepel a nemzetközi kupaporondon: a harmadik számú sorozatban kiemeltként csak a nyolcaddöntőben kellett bekapcsolódnia. A szabadkai Sasa Nedeljkovics vezetőedző tanítványai hazai pályán szerepelhettek a buborékos rendszerű, négycsapatos tornán, ahol szerdán előbb a cseh TJ Ostravát múlták felül 3:0-ra.

Hasonló forgatókönyv alapján jutott elődöntőbe a Balázsfalvi Volei Alba MSC, amely hazai pályán, Nagyszebenben a spanyol Sanaya Libby's La Laguna utána pedig a VK Prostejov ellen is 3:0 arányban nyert (utóbbi találkozó mindössze 54 percet tartott).

A legjobb négy küzdelmeit később kijelölendő helyszínen és lebonyolítással rendezik meg jövőre, de az biztos, hogy a somogyiak a 2018-ban Bajnokok Ligája-ezüstérmes balázsfalviakkal találkoznak.

TÖRÖLTÉK A JANUÁRI MŰKORCSOLYA ÉS JÉGTÁNC EURÓPA-BAJNOKSÁGOT

Törölte a januári műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságot a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) vezető testülete. Az ISU honlapja a koronavírus-járvánnyal indokolta a döntést a szervezet csütörtöki ülését követően, amelyen a szinkronkorcsolyázók márciusi junior világbajnokságát is kivették a programból. A kontinensviadalnak január 25. és 31. között horvát főváros, Zágráb, míg a junior vb-nek március 12–13-án a francia Lyon adott volna otthont.

LABDARÚGÓ II. LIGA, PÓTLÁS A 13. FORDULÓBÓL
A román labdarúgó másodosztály idei mérkőzéseiből kettő maradt hátra, az elsőt a Kolozsvár Arénában játszották.
Eredmény, II. liga, alapszakasz, pótlás a 13. fordulóból: • Kolozsvári U FC–Temesvári Ripensia 1–0 (gól: Gabriel Sebastian Tamaş – 14. perc). Az U FC előrelépett a 6., play-offot jelentő helyre 23 ponttal, a részletekre visszatérünk.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tavaly csökkent az OTP bank nyeresége
Munkaügyi miniszter: minden alkalmazott ...
Fejleszt Szilágy megyében a fejlesztési ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ