Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

MAGYAR LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT: HANGYA SZILVESZTER SEM CSATLAKOZIK A KERETHEZ

A Korhut Mihály helyére vasárnap behívott Hangya Szilveszter sem csatlakozik a magyar labdarúgó-válogatott keretéhez. A magyar szövetség (MLSZ) Twitter-oldalának hétfői bejegyzése szerint Hangya sérülés miatt nem állhat a csapat rendelkezésére, az olasz Marco Rossi szövetségi kapitány azonban nem hív be új játékost. Az MLSZ vasárnap közölte, hogy Korhut helyett Hangyával számol a stáb, amely elővigyázatosságból tekint el a debreceni védő csatlakozásától, mivel a DVSC környezetében koronavírus gyanúja merült fel. A Nemzetek Ligája B-divíziójának 3. csoportjába sorolt magyar együttes csütörtökön Törökországban kezdi meg a 2020–2021-es sorozatot, majd három nappal később Oroszországot fogadja. A csoport negyedik tagja Szerbia.

II. LIGA, 1. FORDULÓ: SIKERES KEZDÉS AZ U FC-NEK

A román labdarúgó másodosztály rajtjának hétfői mérkőzésén a Kolozsvári U FC elhozta mind a három pontot az újonc Bákói Aerostar otthonából. A mérkőzésen térdsérülést szenvedett, és mentő szállította el a sztárolt Gabriel Sebastian Tamaşt, aki lehet, hogy az egész évet kihagyja. Az egygólos siker találatát a veterán, 33 esztendős Dorin Ioan Goga érte el a 63. percben. A házigazdák a hosszabbításpercekben egyenlíthettek volna, de csak Cătălin Vraciu nem tudta bevarázsolni a labdát a hálóba, csak a kapufát találta el.

Adrian Falub csapata: Vlad Ionuţ Muţiu – Inácio Miguel Ferreira Santos, Gabriel Sebastian Tamaş (80. perc Tudor Marius Telcean), Srdjan Luchin, Andrei Iosif Mureşan, Robert Sorin Neciu (46. perc Carol Taub) – Denis Mâneran (84 perc Ionuţ Ilieş), Daniel Ionuţ Novac, Alexandru Augustin Negrean, Idan Golan (46. perc Dorin Ioan Goga) – Cristian Gavra (71. perc Cătălin Andrei Ştefănescu).

Eredmény, II. liga, 1. forduló: • Bákói Aerostar–Kolozsvári U FC 0–1 (gól: Dorin Ioan Goga – 63. perc).

Következik hétfőn, szeptember 7-én 18.30-kor a Kolozsvár Arénában a 2. fordulós mérkőzés, az U FC ellenfele a Temesvári ASU Politechnika.

NŐI KOSÁRLABDA: ÚJABB KANADAI A KOLOZSVÁRIAKNÁL

Rashida Timbilla után újabb kanadai kosarassal erősített a Kolozsvári Universitatea Sportklub női csapata – közölte az egyesület honlapja (www.u-cluj.ro). Ashley Polacek 1996. szeptember 17-én született a juharfalevelesek országában, de szlovák állampolgársága is van. A kosaras 165 cm magas, négy évet töltött az NCAA-ban. Az elmúlt idényben az Appalachian State University (Észak-Karolina) tagjaként mérkőzésenként 11,2 pontot és 3,1 lepattanót szerzett, de volt 3,3 döntő passza és 1,3 szerzett labdája is. Két évet játszott ebben a kollégiumban előtte pedig további két esztendőt a University of Central (Florida) együttesénél.

A két kanadai mellett a januárban érkezett amerikai Korinne Campbell is szerződést hosszabbított, és a kolozsváriak játékosa maradt Bianca Stoica, a 3 x 3-as olimpiai kerettag Alexandra Uiuiu, tovább Andreea Fleşer is, távozott Teodora Neagu és Kilin Tünde.

OROSZORSZÁG MELLETT INDIA IS ARANYÉRMET KAP AZ ELSŐ ONLINE SAKKOLIMPIÁN

A vasárnapi döntőben India csapatát felülmúlva Oroszország nyerte az első online sakkolimpiát, de a nemzetközi szövetség végül a „vesztesnek” is aranyérmet ad, mivel a második fordulóban az internetes kapcsolat megszakadása miatt maradt alul az ázsiai csapat.

A rendhagyó sakkolimpiát azért írták ki, mert az idei moszkvai viadalt a koronavírus-járvány miatt 2021-re kellett halasztani. A csapatokat négy helyett hat játékos, három-három férfi és nő alkotta. A válogatottak csoportmérkőzésekkel kezdtek, az elsők rögtön a negyeddöntőbe jutottak, míg a másodikok a harmadikokkal keresztbe játszottak a nyolc közé jutásért, onnantól pedig dupla fordulós, egyenes kieséses rendszerben rendezték a küzdelmeket.

A finálé első felvonásában az indiaiak vezették a világos bábukat, valamennyi táblánál remivel zárult a parti. A fordított felállásban Alekszandra Gorjacskina begyűjtötte a teljes pontot, másik három párharc döntetlen lett. A két ifjúsági partiban megszakadt a kapcsolat, ezért Andrej Eszipenko és Polina Suvalova kapta a győzelmet, de később óvtak az indiaiak, amelynek eredményeként végül ők is aranyérmesek lettek.

A magyarok a negyeddöntőben a későbbi győztes oroszoktól kaptak ki a 163 csapat részvételével megrendezett tornán.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szemétellenes összefogás a „szőke” ...
Négy új trolibuszjárat közlekedik ...
Koronavírusos betegek kezelése – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ