Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

LABDARÚGÓ I. LIGA: MARAD AZ OSZTÁLYOZÓ DÁTUMA

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) sürgősségi bizottsága hétfőn eldöntötte: nem halasztják el az osztályozót az I. ligában maradásért/feljutásért az élvonal 12. helyezettje és a másodosztály 3. helyezettje között, marad az időpont az eredetileg kitűzött augusztus 9. és 12. Az I. liga rájátszásának nyolc együttese közül 7 ezt szavazta meg. Ily módon az utolsó előtti, kieső helyen álló Bukaresti Dinamónak nem lesz ideje bepótolni a koronavírusos esetei miatt elhalasztott öt mérkőzését (2–2 a Târgoviştei Chindiával és a Nagyszebeni AFC Hermannstadttal és egy idegenbeli mérkőzés a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK-val).

A rájátszás 14., utolsó fordulóját a Román Labdarúgó Profiliga (LPF) ütemterve szerint augusztus 5-én, szerdán bonyolítják le.

A tervezett program (a mérkőzések 17 órakor kezdődnek, a Look tv, a DigiSport és a Telekom Sport tévéadó közvetíti a találkozókat): • Bukaresti Dinamó–Konstancai Viitorul • Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Clinceni-i Academica • Nagyszebeni AFC Hermannstadt–Jászvásári/Iaşi-i Politechnika • Târgoviştei Chindia–Voluntari-i FC. A sorrend: 1. Viitorul 42 pont/13 mérkőzés, 2. Hermannstadt 34/11, 3. Clinceni 32/13, 4. Voluntari 31/13 (16–10), 5. Sepsi 31/12 (18–17), 6. Jászvásár 29/13, 7. Dinamó 24/8, 8. Chindia 20/11.

SZNÚKER-VB: O’SULLIVAN REKORDGYORSASÁGÚ GYŐZELME

Ronnie O’Sullivan rekordgyorsaságú győzelmet aratott a Sheffieldben rendezett sznúker-világbajnokság nyitófordulójában. A BBC szerint az ötszörös világbajnoknak mindössze 108 percre volt szüksége a 10–1-es sikerhez a selejtezőből főtáblára jutott thaiföldi Thepchaiya Un-Nooh ellen. O’Sullivan ezúttal is hűen játszott „Rakéta” becenevéhez, ugyanis két lökése között átlagosan kevesebb mint 14 másodperc telt el. Mivel ellenfele nem tudta felvenni vele a versenyt hatékonyságban sem, a 44 éves angol játékos 11 parti alatt lerendezte a továbbjutás kérdését. A korábbi csúcson 41 percet faragott O’Sullivan, aki Sean Murphy tavalyi rekordját adta át a múltnak, amikor 10–0-lal lépett tovább az első fordulóból a kínai Lo Hung-hao ellen.

Az eredetileg áprilisra tervezett vb-t elhalasztották, így végül múlt pénteken rajtolt, és augusztus 16-ig tart hagyományos helyszínén, a sheffieldi Crucible Színházban. Az első napon még korlátozott számban beengedtek nézőket, aztán a brit szigorítások következményeként a második naptól zárt kapuk mögött rendezik az eseményt.

EGY HÉTTEL ELTOLTÁK A SERIE A RAJTJÁT

A tervezettnél egy héttel később, szeptember 19-én kezdődik az olasz labdarúgó-bajnokság következő szezonja. A liga hétfő esti közleménye szerint a klubok többsége ezt a kezdődátumot részesítette előnyben, így ezzel a döntéssel az ő kérésüknek tettek eleget. A közlésből az is kiderült, hogy a karácsonyi szünet a szokásosnál rövidebb lesz, a csapatokra január 3-án és 6-án is mérkőzés vár majd. Az előző, a koronavírus-járvány miatt három hónapig szünetelő idény múlt vasárnap zárult.

A TENISZEZŐ UDVARDY PANNA HÁROM HÓNAP ALATT TÖBB MINT NYOLCVAN MÉRKŐZÉST JÁTSZOTT

Három hónap alatt több mint nyolcvan mérkőzést játszott a teniszező Udvardy Panna, aki a magyarok közül elsőként, a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően májusban kezdte újra a versenyzést. A világranglistán 347. Udvardy az m1 aktuális csatornának elmondta, a floridai Saddlebrookban 13 hete zajlanak a küzdelmek, heti három alkalommal napi két összecsapást vívnak a játékosok, akik az első hatszáz közé tartoznak a rangsorban. Hozzátette, nagyon jót tett a játékának, hogy ilyen komoly meccsrutint tudott szerezni az elmúlt időszakban, fizikálisan és mentálisan is remek felkészülést jelent a viadal. A 21 éves teniszező megjegyezte, a floridai létesítményben még három hétig zajlanak a küzdelmek, ezt követően Kaliforniába repül, ahol hasonló jellegű tornát rendeznek október végéig. Az ottani viadal után utazik haza, ahol novemberben és decemberben egy hosszabb felkészülést tart a jövő évi idényre.

MEGHALT KAZAHSZTÁN ELSŐ BIRKÓZÓ OLIMPIAI BAJNOKA

Hatvankilenc évesen elhunyt Zsakszilik Uskempirov, az 1980-as moszkvai olimpia birkózóbajnoka a kötöttfogásúak 48 kilogrammos súlycsoportjában. A halálhírt szülőhazája, Kazahsztán sportági szövetsége tette közzé. A szovjet színekben versenyző Uskempirov volt a kazahok első ötkarikás aranyérmese birkózásban. Dicsőséglistáján világbajnoki elsőség is szerepel, ezt 1981-ben szerezte.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Vasárnap éjfélig interneten vetít előadásaiból a szatmárnémeti Harag György Társulat
Törölték a stockholmi Nobel-díjátadót
Koronavírus az Apáczaiban – Tasnádi István Szilárd tanácsosjelöltnek is pozitív a tesztje

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ