Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

TEMPESTINIÉK 5. HELYEN VÉGEZTEK

A kolozsvári Napoca Rally Academy (NRA) ralibajnok pilótája, az olasz származású Simone Tempestini és navigátora, Sergiu Itu Skoda Fabia R5 gépkocsival az 5. helyen végzett a Rally di Roma Capitale 2020 elnevezésű vetélkedőn az Európa-bajnokság első fordulójában. Tempestiniék 2:00:55,3 óra alatt teljesítették a 15 mért szakaszt (197 km). A NRA egység legfőbb célja ebben az idényben megnyerni a junior (28 év alatti) Eb-címet, miután négy évvel korábban korosztályos világbajnoki címet szereztek. Az első olaszországi fordulóban ebben a kategóriában Tempestiniék a második helyen végeztek 55,1 másodperccel lemaradva a svéd Oliver Solberg–Aaron Johnston (Volkswagen Polo GTI R5) egységtől.

HANGA ÁDÁM A LEGJOBBAK KÖZÉ KERÜLT A FIBA-SZAVAZÁSÁN

Hanga Ádám az Európa-bajnokságok legjobbjai közé került a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség európai szekciója (FIBA Europe) által szervezett internetes szavazáson. A kezdo5.hu portál szerint a FIBA Europe az elmúlt hetekben több játékost is kiemelt mint az Eb-k elmúlt két évtizedének legnagyobb csillagait. A kontinentális szervezet a második körben azt a 16 kosarast mutatta be, akik nem az aranyéremért küzdöttek hazájuk válogatottjával a kontinensviadalon, mégis kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A szervezet külön megemlítette Hanga Ádámot, aki a 2017-es Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőbe vezette Magyarországot. A szavazás zárultával a Barcelona Lassa magyar légiósa helyet kapott ebben az álomötösben, az északmacedón Bo McCalebb és Pero Antics, a svéd Jón Arnór Stefánsson, valamint a bosnyák Mirza Teletovics mellett.

OLIMPIAI BAJNOK VEZETI A MAGYAR NŐI JÉGKORONG-VÁLOGATOTTAT

A kanadai Lisa Haley lett az elit-világbajnokságra készülő magyar női jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya – közölte a magyar szövetség (MJSZ). Megbízatása a 2021. augusztusi olimpiai selejtezők végéig szól. Lisa Haley 1997-től 2011-ig dolgozott a kanadai Saint Mary’s Egyetem csapatánál. Kétszer választották a konferencia legjobb edzőjének, egyszer, 2003-ban pedig az egész egyetemi bajnokságban ő kapta ezt az elismerést. 2011 óta egy másik egyetemi együttest irányított, a Ryersont, amellyel szintén többször rájátszásba került.

Több idényben is dolgozott a kanadai női felnőtt válogatott mellett másodedzőként. A legnagyobb sikerét 2014-ben érte el, az oroszországi Szocsiban olimpiai aranyérmet ünnepelhetett a juharlevelesekkel. 2012-ben a világbajnok, 2008-ban, 2011-ben és 2013-ban a második helyezett kanadai csapat stábjának a tagja volt.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Tofán Zsolt: nem tudom, ...
Miniszter: több mint hatezerrel nőtt a ...
Öt felnőtt és két gyermek vesztette ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ