Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

MIRCEA LUCESCU VISSZATÉR UKRAJNÁBA

A neves román edző, Mircea Lucescu visszatér legjobb eredményeinek helyszínére, Ukrajnába, ám ezúttal a Dinamó Kijevet irányítja, nem a Sahtar Donyeck együttesét. Lucescu kétéves szerződést írt alá a fővárosiakkal, akik idén ezüstérmes pozícióban végeztek 23 ponttal lemaradva a Sahtartól, s ez Olekszij Olekszandrovics Mihajlicsenko székébe került. A 75 éves mester legutóbb a török válogatott szövetségi kapitányának tisztét töltötte be 2017 augusztusa és 2019 februárja között, azóta nem edzett. A Sahtart 2004 és 2016 között irányította, vezetése alatt nyolc bajnoki címet, továbbá hat-hat Ukrán Kupát és Szuperkupát gyűjtött be, nemzetközi szinten pedig megnyerte az UEFA-kupa 2008–2009-es idényét (csapata döntőben hosszabbítás után 2–1-re verte német Werder Brement).

KOSÁRLABDA: 15 FÉRFI ÉS 7 NŐI CSAPAT

A Román Kosárlabda Szövetség (FRB) közzétette a Nemzeti Liga következő idényének összetételét, ennek értelmében az élvonalbeli bajnokságban és a Román Kupában 15 férfi és 7 női csapat indul. A férfiaknál a Kolozsvári U-BT, a Nagyváradi MSC ESK, a Nagyszebeni ESK, a Bukaresti Dinamó Ştiinţa, a Bukaresti Steaua, a Temesvári MSC, a Piteşti-i Argeş BCMU, a Krajovai U MSC, a Voluntari-i CSO, a Galaci MSC, a Medgyesi MSC, a Foksányi MSC, a Konstancai ABC Athletic, a Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i MSC és a Csíkszeredai MSC VSKC érdekelt.

A hölgyek mezőnye: Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC, Szatmárnémeti MSC, Aradi BC, Târgoviştei MSC, Brassói Olimpia ESK, Kolozsvári Universitatea Sportklub és Bukaresti Agronómia. A többi női csapat, amely még a 2019–2020-as idényben az élvonalban szerepelt, a másodosztályban, az I. ligában kívánja folytatni. A sorsolás augusztus 24–25-én esedékes. A bajnoki küzdelem októberben kezdődik.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Vasárnap éjfélig interneten vetít ...
Törölték a stockholmi Nobel-díjátadót
Koronavírus az Apáczaiban – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ