Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

TUCATNYI MOLOTOV-KOKTÉL ÉS BASEBALLÜTŐ MIATT HALASZTOTTÁK EL A GÖRÖG KUPA DÖNTŐJÉT

Szurkolói erőszak veszélye miatt elhalasztották a labdarúgó Görög Kupa döntőjét. Az AEK Athén és a bajnok Olimpiakosz vasárnap játszott volna, ám a rendőrség 18 Molotov-koktélt és 12 baseballütőt talált az Athén északi részén található Georgiosz Kamarasz Stadion közelében, ezért a szövetség a halasztás mellett döntött. Az új időpontot és a helyszínt egyelőre nem határozták meg. A labdarúgó-mérkőzéseket Görögországban a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezték az elmúlt hetekben.

ELHALASZTJÁK A ROMÁNIAI RÖGBIBAJNOKSÁGOK RAJTJÁT

A Román Rögbi Szövetség (FRR) döntése értelmében a koronavírus-járvány miatt júliusban és augusztusban nem kezdik el a felnőtt bajnokságokat, azaz a SuperLiga CEC Bank, a Román Kupa és a hétfős rögbi küzdelmeit. A rajtról később döntenek a pandémia és az ezzel kapcsolatos kormányzati döntések függvényében.

A JAPÁNOK 70%-A ELLENZI A 2021-ES OLIMPIÁT

Egy felmérés szerint a japánok hetven százaléka ellenzi, hogy jövőre megtartsák az idén nyárról elhalasztott tokiói olimpiát és paralimpiát. A Kyodo japán hírügynökség vasárnap közzétett országos közvélemény-kutatása szerint a válaszadóknak csupán 23,9 százaléka helyeselné, ha a fővárosban jövő nyáron sor kerülne az ötkarikás játékokra. A megkérdezettek 36,4 százaléka azt mondta, hogy ismét el kell halasztani az olimpiát, 33,7 százalék szerint pedig törölni kell azt. A pénteken indult háromnapos telefonos felmérésben részt vettek 44,1 százaléka úgy vélekedik, hogy néző nélkül, vagy korlátozott nézőszámmal kell lebonyolítani a versenyeket, mérkőzéseket. Az újabb halasztást vagy a törlést támogatók 75,3 százaléka úgy gondolja, hogy a koronavírus-járvány a közeljövőben még nem lesz megfékezhető. További 12,7 százalék szerint a japán kormánynak elsősorban azzal kellene foglalkoznia, hogy megakadályozza a vírus terjedését a szigetországban, 5,9 százalék pedig a játékok növekvő költsége miatt érvelt a rendezés ellen. A szervezőbizottság és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) március végén halasztotta el a július 24. és augusztus 9. közötti időszakra tervezett ötkarikás játékokat, amelyet a jelenlegi tervek szerint 2021. július 23-tól augusztus 8-ig rendeznek meg. A japán szervezők ragaszkodnak a jövő nyári dátumhoz, ám az eredetileg tervezetthez képest jelentősen csökkentett költségvetéssel akarják lebonyolítani az eseményt.

HANGA ÁDÁM A LEGJOBBAK KÖZÉ KERÜLT A FIBA SZAVAZÁSÁN

Hanga Ádám az Európa-bajnokságok legjobbjai közé került a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség európai szekciója (FIBA Europe) által szervezett internetes szavazáson. A kezdo5.hu portál szerint a FIBA Europe az elmúlt hetekben több játékost is kiemelt, mint az Eb-k elmúlt két évtizedének legnagyobb csillagait. A kontinentális szervezet a második körben azt a 16 kosarast mutatta be, akik nem az aranyéremért küzdöttek hazájuk válogatottjával a kontinensviadalon, mégis kiemelkedő teljesítményt nyújtottak. A szervezet külön megemlítette Hanga Ádámot, aki a 2017-es Európa-bajnokságon a nyolcaddöntőbe vezette Magyarországot. A szavazás zárultával a Barcelona Lassa magyar légiósa helyet kapott ebben az álomötösben, az északmacedón Bo McCalebb és Pero Antics, a svéd Jón Arnór Stefánsson, valamint a bosnyák Mirza Teletovics mellett.

A KORONAVÍRUS ÁLDOZATA LETT A BOLÍVIAI LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG ELNÖKE

Koronavírus-fertőzés következtében elhunyt César Salinas, a Bolíviai Labdarúgó Szövetség (FBF) elnöke. A sportvezető vasárnap, 58 éves korában halt meg egy La Paz-i kórházban. Salinas 2018 óta irányította az FBF-et, ezenkívül a dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) végrehajtó bizottságának is tagja volt. Korábban a The Strongest nevű bolíviai klub elnökeként tevékenykedett.

 


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Öt friss magyar nagyjátékfilmet ...
Vasárnap éjfélig interneten vetít ...
Törölték a stockholmi Nobel-díjátadót

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ