Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

ELHUNYT AZ ATLÉTICO MADRID LEGENDÁJA

Hetvenkét éves korában elhunyt José Luis Capón, az Atlético Madrid labdarúgócsapatának legendája. A klub honlapjának beszámolója szerint a madridi születésű, gyerekkorától kezdve Atlético-drukker játékos tíz évig erősítette az együttest, amelynek színeiben 269 mérkőzésen lépett pályára. Capón két bajnoki címet nyert a csapattal, 1973-ban és 1977-ben. A 13-szoros spanyol válogatott játékos emlékére a Wanda Metropolitano Stadionban 24 órára félárbocra eresztették a zászlókat.

MÁJUS KÖZEPÉIG ELDŐL, LESZ-E IDÉN TOUR DE FRANCE

A Tour de France országúti kerékpáros körverseny szervezői május 15-ig döntenek az idei viadal sorsáról. Az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz portál beszámolója szerint a koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag már az összes nagy nyári sporteseményt elhalasztották – köztük a tokiói olimpiával és a labdarúgó Európa-bajnoksággal –, a francia viadalról azonban egyelőre nem döntöttek a szervezők. Korábban Roxana Maracineanu francia sportminiszter közölte, nem tartja kizártnak, hogy akár nézők nélkül rendezzék meg a Tourt. Az idei francia körverseny az eredeti kiírás szerint június 27. és július 19. között esedékes.

A PÁRIZSI SZERVEZŐKNEK IS FELADJA A LECKÉT A TOKIÓI OLIMPIA ELHALASZTÁSA

A koronavírus-járvány megnehezíti a párizsi olimpia előkészítését – jelentette ki a 2024-es nyári játékok szervezőbizottságának elnöke, Tony Estanguet. A 41 éves, szlalomkenuban háromszoros olimpiai bajnok sportvezető a Le Dauphine újságnak azt mondta, a szervezőbizottságnak „felül kell vizsgálnia minden tervét”, miután a 2020-as tokiói olimpia egyéves elhalasztásával egy esztendővel később kezdődik a következő ötkarikás ciklus.

„Ez befolyásolja a 2024-es játékok előkészítését, bár biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk alkalmazkodni” – mondta Estanguet.

Párizsban, amely harmadszor rendezhet olimpiát, 2024. július 26-tól augusztus 11-ig zajlanak majd az ötkarikás versenyek.

ARKADIUSZ MILIK ÉTELT ADOMÁNYOZ A KATOWICEI KÓRHÁZNAK

Az olasz SSC Nápoly labdarúgócsapatának lengyel légiósa, Arkadiusz Milik megszervezte, hogy katowicei étterme ételt szállítson a város kórházában dolgozó egészségügyi dolgozóknak. A nápolyiak 26 éves légiósa nagy népszerűségnek örvend Lengyelországban, mostani akciójával pedig azt is bizonyította, hogy a nehéz időkben képes felelősségteljes döntéséket hozni. Miközben nápolyi otthonában tölti a kötelező karantént, hazájára is gondol, azon belül szülővárosára és annak jelenlegi hőseire. Food & Ball nevű éttermének dolgozóit megkérte, hogy a konyhát ne zárják be, készítsenek és szállítsanak ételt a katowicei kórházba azoknak, akik a koronavírus-járvány megfékezéséért dolgoznak.

OKTÓBERBEN BOKSZOLHAT EGYMÁSSAL HARMADSZOR FURY ÉS WILDER

A promóter Frank Warren szerint októberben bokszolhat harmadszor egymás ellen a világbajnok Tyson Fury, illetve Deontay Wilder. A 31 éves brit Fury – a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú vb-övének birtokosa – múlt hónapban a hetedik menetben kiütéssel győzte le amerikai riválisát azok után, hogy kettejük első mérkőzésén, 2018 decemberében döntetlen született. Az esetleges harmadik találkozó lehetőségét az előző mérkőzésük szerződésébe belevették a felek, és mivel a vesztes Wilder kihívta Furyt, így ismét összecsapnak majd.

„Az eredetileg tervezett július 18-i dátum nem fog összejönni, mert Las Vegas jelenleg szellemvárosra hasonlít, minden zárva van. Nem tudjuk pontosan, mit hoz a jövő, de zárt kapuk mögött biztosan nem találkoznak. Abban bízunk, októberben meg tudnak mérkőzni egymással” – mondta Warren a BBC-nek.

Korábban Fury azt nyilatkozta, karrierje akkor lenne teljes, ha találkozhatna honfitársával, a jelenleg három vb-övet (WBA, IBF, WBO) birtokló Anthony Joshuával, erre a mérkőzésre azonban még várni kell, hiszen utóbbi a bolgár Kubrat Pulev ellen lép szorítóba, jelen állás szerint június 20-án. Amennyiben a két brit öklöző megvédi világbajnoki öveit, és egymás ellen is megmérkőzik, úgy Lennox Lewis óta először lehet a kategóriának vitathatatlan világbajnoka.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Milyen szabályok érvényesek a vendéglők ...
Magyar NB I., 26. forduló: Őrzi előnyét ...
Szabad vallásgyakorlat ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ