Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

MEGHALT A FRANCIÁK EB-GYŐZTES KAPITÁNYA

Hosszú betegség után, 87 éves korában elhunyt Michel Hidalgo, korábbi francia szövetségi kapitány. A szakember nyolc évig (1976–1984) irányította a francia válogatottat (előtte másodedző is volt a nemzeti csapatnál, amelyet a legendás Kovács István irányított), és vezetésével 1982-ben a spanyolországi világbajnokságon negyedikek lettek, két évvel később a hazai rendezésű Európa-bajnokságot pedig megnyerték a gallok. Ez volt a francia válogatott első jelentősebb sikere. Az Eb-győzelem után lemondott, helyét Henri Michel vette át, Hidalgo pedig szakmai igazgatóként maradt a válogatott mellett, ez idő alatt az 1986-os vb-n bronzérmet nyertek Platiniék. Játékosként az egyszeres válogatott Hidalgo 1952-ben kezdte karrierjét a Le Havre-nál, és két évet töltött a klubban, mielőtt Stade Reimsbe igazolt. Itt első szezonjában bajnoki címet nyert, miközben a Bajnokcsapatok Európa Kupájának a döntőjébe is bejutottak, de ott kikaptak a Real Madridtól. 1957-ben csatlakozott az AS Monacóhoz, ahol négy évadot játszott, mielőtt visszavonult.

KUBALA ÉS HAGI A BARCA LEGJELENTŐSEBB 10-ESEI KÖZÖTT

Gheorghe Hagit és Kubala Lászlót beválasztották abba a top10-es listába, amelyet a katalán FC Barcelona történetének legjelentősebb 10-es mezt viselő játékosaiból állítottak össze. A rangsor élén az argentin Lionel Messi áll, megelőzve a magyar, csehszlovák és spanyol válogatottsággal rendelkező Kubala Lászlót – utóbbi 1951 és 1961 között erősítette az FC Barcelonát, 131 gólt lőtt 180 meccsen.

A további sorrend: 3. Ronaldinho, 4. Luis Suarez Miramontes, 5. Hriszto Sztoicskov, 6. Rivaldo, 7. Romario, 8. Maradona, 9. Evaristo, 10. Gheorghe Hagi.

A „Kárpátok Maradonája” becenevű játékos 1994 és 1996 között erősítette a Barcát.

HUSZONKÉT ÉVES VOLT VÁLOGATOTT RÖGBIZŐ HUNYT EL

A korábban korosztályos, U20-as válogatott Antonio Melinte 22 éves korában váratlanul elhunyt, ő a Bukaresti Dinamó játékosa volt 2018-ig. A sportoló halálát a szíve megállása és légúti elégtelenség okozta a Román Rögbi Szövetség (FRR) közösségi oldalának közlése szerint.

CONOR MCGREGOR 1 MILLIÓ EURÓS ADOMÁNYA A KORONAVÍRUS ELLEN

Egymillió euró értékben vásárol védőfelszereléseket a koronavírus-járvány ellen küzdő ír kórházaknak Conor McGregor. Az ír ketrecharcos kedden közösségi oldalán azt kérte az ír kormánytól, hogy a koronavírus-járvány miatt mihamarabb rendeljen el kijárási tilalmat, egy napra rá pedig a tettek mezejére lépett a járvány elleni küzdelemben. A BBC beszámolója alapján az ír pénzügyminiszterrel, Paschal Donohoe-val váltott levelében (amelyet feltöltött a Twitter-oldalára) azt írta, szerdán egymillió euró értékben vásárolt orvosi védőfelszereléseket (kesztyűket, maszkokat stb.), amelyeket Írország legnépesebb tartományának (Leinster) kórházaiba juttat el.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tengerparti járatokat indít júliusban a ...
Koronavírus – Újabb 187 ...
Négyen a nagyágyon: Keresztelünk ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ