Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

TÖBB MINT 22 EZER LEJ GYŰLT ÖSSZE AZ ONLINE U–DINAMÓ MECCSEN

Szerdán két online FIFA 20-mérkőzést rendezett a Kolozsvári U FC eSport szakosztálya a Bukaresti Dinamó ellen, amelyen belépőket is lehetett váltani. A meccseken 22 090 lej gyűlt össze, amelyet a kolozsvári járványkórháznak adományoztak. A találkozókat 26 ezren követték virtuálisan a közösségi oldalakon, 4418-an vettek jegyet rá. Az első mérkőzést a fővárosiak nyerték 2–1-re, a fekete-fehérek a másikon visszavágtak: 1–0 volt a végeredmény.

EGYELŐRE TÖRÖLTÉK A SZNÚKER-VILÁGBAJNOKSÁGOT

A World Snooker Tour szervezői a koronavírus-járvány miatt egyelőre törölték az április 18-án esedékes sznúker-világbajnokságot, amelyet hagyományosan az angol Sheffield városában a Crucible színházban rendeztek volna. Az idény legfontosabb tornáját lehet, hogy mégis megrendezik később a nyár folyamán, júliusban vagy augusztusban. A szezon utolsó hivatalos versenye a Gibraltár Open volt, a vetélkedőt a világranglista-vezető angol Judd Trump nyerte – a verseny elején még 100 emberre korlátozták a nézők számát, majd zárt kapukkal fejezték be.

KÉZILABDA BL: ÚJ TRÓFEÁKAT TERVEZTET AZ EHF

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) új trófeákat terveztet a férfi és a női Bajnokok Ligája győztese számára. Az EHF szerdán a honlapján számolt be arról, hogy a nyílt pályázaton bárki indulhat, a beadási határidő péntek, a győztesnek pedig július 1-jére kell elkészülnie a kupák terveivel. A győztes pályázó által készített trófeákat a 2020–2021-es idénytől kezdve három szezonon keresztül adják majd át.

TÖRÖLTÉK AZ ÖTTUSÁZÓK VILÁGKUPASZEZONJÁT, ŐSSZEL RENDEZNÉK A VB-T

A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) törölte az idei Világkupa-sorozatból megmaradt versenyeket, köztük a magyarországit. A Vk-széria februárban Kairóban kezdődött, majd másfél hete a koronavírus-járvány miatt májusra, júniusra halasztották a következő fordulókat, a UIPM friss közlése szerint viszont ezeket már nem rendezik meg.

„Nehéz szívvel hoztuk meg ezt a döntést és nagy szomorúsággal gondolunk a kijelölt szervezőkre Szófiában, Budapesten és Szöulban. Az öttusa a lehető leghamarabb vissza fog térni ezekbe a városokba” – fogalmazott Klaus Schormann, a nemzetközi szövetség elnöke.

Gallai István, a hazai szövetség (MÖSZ) főtitkára az MTI érdeklődésére elmondta, hogy egyelőre ők is a UIPM hírleveléből értesültek a törlésről, de ha majd hivatalosan is értesítik őket, tájékoztatniuk kell az új helyzetről a sportállamtitkárságot, már csak azért is, mert a rendezéshez már megkapták a támogatást.

A budapesti Vk-verseny két szófiai viadalt követően április, május fordulóján lett volna – amíg korábban el nem halasztották –, és a sorozat dél-koreai döntővel zárult volna.

A nemzetközi szövetség – amely üdvözölte az olimpia jövő évre halasztásáról szóló keddi döntést – arról is határozott, hogy a kínai Hsziamenből korábban a mexikói Cancúnba áthelyezett, eredetileg május végére kiírt világbajnokságot ősszel, szeptemberben vagy októberben rendezné meg.

A MÖSZ főtitkára a legújabb módosításokkal összefüggésben arról is beszélt, hogy a székesfehérvári Európa-bajnokságot illetően egyelőre még nincs konkrét döntés, de az utóbbi hetekben a június végi, július eleji időpont helyett már szeptemberi rendezésről leveleztek az európai szövetséggel.

Arról is beszámolt, hogy ha majd a járvány visszaszorul, nem lehet egyik pillanatról a másikra elkezdeni a versenyzést. Maguknak a sportolóknak is szükségük lesz a visszarázódásra, de a sportágban használt lovaknak még inkább, amennyi időre leállnak, ugyanannyi kell nekik ahhoz, hogy újra képesek legyenek végrehajtani a feladatokat.

Gallai István a nemzetközi szövetség edzőbizottságának vezetőjéhez, Christian Roudaut-hoz fordul majd levélben azzal, hogy közösen alakítsák ki az álláspontot, mennyi idő kell az újrakezdéshez.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újabb rekordot döntött a fertőzések ...
Elke Erb kapta a Büchner-díjat
Porcelánboltban

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Telesulis pedagógusokat díjaztak ...
  • Kolozsi Levendula Napok: a lényeg az ...
  • Összeomlott a Bay-kastély Ördögkúton
  • Ne vigy minket a kísértésbe!
  • Megvezetés