Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

FORMA–1: ELHALASZTJÁK AZ AZERI NAGYDÍJAT IS

A június elejére kiírt Forma–1-es Azerbajdzsáni Nagydíjat is elhalasztják a koronavírus-járvány terjedése miatt. A június 7-re tervezett bakui versenyt megelőző összes GP-t halasztani vagy törölni kellett az F1-et irányító Liberty Mediának és a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA). Az idei szezon így még el sem kezdődött, Ausztráliába ugyan elutaztak a csapatok, de röviddel az első szabadedzés előtt törölték a teljes versenyhétvégét Melbourne-ben. A bahreini, a vietnámi, a kínai, valamint a holland, spanyol és monacói futamot biztosan nem rendezik meg az eredetileg tervezett időpontokban, a Monte-Carlói Nagydíjat teljesen törölték. Azerbajdzsán után június közepén Franciaországba, június végén Kanadába látogatna el a Forma–1-es mezőny, de a világjárvány miatt ezeknek a futamoknak is kérdéses a megrendezése. Európában Franciaország a fertőzéstől leginkább sújtott államok között van, és szigorú intézkedések vannak érvényben, míg Kanada lezárta határait. A Forma–1 irányítói arról már döntöttek, hogy az augusztusra tervezett nyári szünetet nem tartják meg, abban az időszakban próbálnak majd bepótolni versenyeket a korábbról elhalasztottak közül. A Magyar Nagydíjat a tervek szerint augusztus 2-án rendezik.

AZ UEFA ELHALASZTOTTA A BAJNOKOK LIGÁJA ÉS AZ EURÓPA LIGA DÖNTŐJÉT

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elhalasztotta a férfi és a női Bajnokok Ligája, valamint az Európa Liga döntőjét a koronavírus-járvány miatt. Az UEFA hétfőn hivatalos honlapján közölte, hogy mindhárom finálénak új időpontot keresnek. A találkozókat májusban rendezték volna, az új időpontokról viszont még nem született döntés. A BL-ben március 11-én, az EL-ben pedig másnap rendezték az utolsó meccseket a felfüggesztést megelőzően, mindkét sorozat a nyolcaddöntőnél jár. A férfi Bajnokok Ligája döntőjét Isztambulban, a női finálét Bécsben, az Európa Liga idénybeli utolsó meccsét pedig Gdanskban játsszák.

LA LIGA: NEM FOLYTATJÁK A BAJNOKSÁGOT A JÖVŐ HÉT VÉGÉN

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) és a La Liga megállapodott az összes spanyol bajnokság határozatlan időre történő felfüggesztéséről. Az újraindítás időpontjáról a kormány tanácsa alapján döntenek majd az illetékesek – áll az RFEF hivatalos honlapján megjelent közleményében. A La Liga eddig érvényben lévő határozata szerint a spanyol élvonal küzdelmeit két forduló erejéig függesztették fel a koronavírus-járvány terjedése miatt, a legfrissebb döntés azonban úgy szól, hogy az összes szervezett bajnokság – így a férfi első és másodosztály, valamint a női Primera División is – határozatlan időre szünetel. Az RFEF közleménye megjegyzi, a versenysorozatok akkor folytatódhatnak, ha a mérkőzések megrendezése nem jár egészségügyi kockázattal. Az újraindítás dátumáról a spanyol kormány tanácsa alapján döntenek majd, de hogy erre mikor kerülhet sor, egyelőre megtippelni sem lehet.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Idén már biztosan nem lesznek ...
Otthonról színházat – online ...
A legtöbb idegenlégiós csapata a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ