Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

LABDARÚGÓ I. LIGA: CSŐDBE MEHET TÖBB CSAPAT

Ha a koronavírus-járvány a labdarúgó I. liga végleges felfüggesztéséhez vezetne, több romániai élvonalbeli együttes csődbe juthat a Gazeta Sporturilor sportnapilap elemzése szerint. A tévéközvetítés jogaiból 28 millió euróhoz (áfa nélkül) jutottak volna az együttesek, de ha a bajnokság nem folytatódik, akkor több együttes megsínyli a pénzhiányt, ami az I. liga esetében 7,5 millió euró veszteséget jelentene. Vannak csapatok, amelyek évi költségvetésének több mint a fele ebből az összegből kerülne ki, a rájátszás alsóházából ilyen például a Konstancai Viitorul, a Târgoviştei Chindia, a Nagyszebeni AFC Hermannstadt, a Voluntari-i FC, a Jászvásári/Iaşi-i Politechnika és a Clinceni-i Academica (kivétel a Bukaresti Dinamó és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK), de a felsőháziak közül is a Medgyesi Gázmetán és a Botoşani-i FC. A Kolozsvári CFR 1907, az FCSB, a Krajovai Universitatea FC és a Gyurgyevói/Giurgiui Astra más pénzalapokra is számíthat, de a költségvetésüket nekik is veszteség éri.

ONLINE U FC–DINAMÓ

Szerdára tervezik a virtuális térben az U FC és a Bukaresti Dinamó labdarúgó-mérkőzését, a találkozót a kolozsváriak eSport-csapata szervezi. A mérkőzésre viruális jegyeket is árulnak, a bevételt a kolozsvári járványkórháznak adományozzák.

CFR 1907: JOBBHÁTVÉD ÉRKEZHET

A Dan Petrescu edzette Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata sajtóhírek szerint jobbhátvédet igazol, mégpedig riválisától, a Krajovai Universitatea FC-től a svájci születésű Ivan Martic személyében. A 29 éves játékos a múlt napokban bontotta fel szerződését az oltyán alakulattal. Sportkarrierje során Martic megfordult még a svájci St. Gallennél és Schaffhausennél, a Hellas Veronánál és Speziánál, valamint a horvátországi Fiuméban/Rijekában, egyszeres horvát bajnok, és a Horvát és a Román Kupát is elhódította egy-egy alkalommal.

SIMONE TEMPESTINI AZ EURÓPAI RALIBAJNOKSÁG TELJES IDÉNYÉN VERSENYEZ

A négyszeres román bajnok Simone Tempestini, a kolozsvári Napoca Rally Academy (NRA) pilótája stratégiai váltásra készül 2020-ban, navigátorával, Sergiu Ituval részt vesz az Európai Ralibajnokság (ERC) teljes idényében – a román motorsport történetében ez lesz az első ilyen alkalom. Emellett a hazai bajnokságban – amelyet az utóbbi két évben megnyertek – részt vesznek. Ifjabb Tempestini már vett részt ERC-futamokon, ez lesz az első alaklom, hogy a teljes idényre benevez, célja nemcsak az ERC 1 Junior (28 év alattiak versenye) megnyerése, hanem az egész ERC-n győzni összesítésben. A továbbiakban a rali-világbajnokságon (WRC) is jó szereplésben hisznek, a WRC 2 címe elérhetőnek tűnik.

A ERC 8 szakaszból áll: portugál (Azori-szigetek), spanyol (Kanári-szigetek), lett, lengyel, olasz, cseh, ciprusi és magyar futamokat terveznek, az eredeti tervek szerint március 25-én kezdődött volna, ám a koronavírus-járvány miatt az első szakaszt szeptemberre halasztották.

OKTÓBERRE HALASZTOTTÁK A TOUR DE HONGRIE-T

A koronavírus-járvány miatt májusról októberre halasztották a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyt.

„Arra a következtetésre jutottunk, hogy május közepén nem lehetséges megszervezni a magyar körversenyt. Ebben megerősítettek partnereink is” – írta keddi sajtóközleményében Eisenkrammer Károly főszervező.

Hozzátette, az esemény megszervezéséhez a lehető legtávolabbi, legbiztosabbnak tűnő, októberi dátumokat céloztak meg, és a következő napokban egyeztetni fognak erről a hazai és nemzetközi partnereikkel.

Május 13. és 17. között összesen 861 kilométer leküzdése várt volna a minden eddiginél erősebb mezőnyre.

MEGHALT EGY BRAZIL SUPERBIKE-OS A SENNA-PÁLYÁN

Életét vesztette egy női superbike-os motorversenyző a brazil bajnokságon. A 29 éves Indiana Munoz a futam közben bukott, és bár a súlyos balesetet követően azonnal kórházba szállították, már nem tudták megmenteni. A viadalt Goiás államban, a tragikus sorsú Forma–1-es pilótáról, a 60 éve született Ayrton Sennáról elnevezett goianiai pályán rendezték. A Marca spanyol sportnapilap beszámolója szerint egy másik motorversenyző ugyanitt, hét hónapja, hasonló körülmények között vesztette életét.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Idén már biztosan nem lesznek ...
Otthonról színházat – online ...
A legtöbb idegenlégiós csapata a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ