Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

NŐI KOSÁRLABDA: AMERIKAI JÁTÉKOS KOLOZSVÁRNAK

A Kolozsvári Universitatea Sportklub női kosárlabdacsapata az idény végéig megegyezett Korinne Campbell amerikai játékossal. A védőként bevethető 31 éves kosaras Princetonban született, játszott még Romániában, a 2011–2012-es idényben az Aradi BC ICIM együttesét erősítette. Korinne Campbell a görög GS Kronos Agiou Dimitriou együttesétől érkezett, korábban még megfordult olyan együtteseknél, mint például a görög Szaloniki PAOK, a cseh DSK Basketball Karlin, és az amerikai West Virginia University.

U-BT: FIBA EURÓPA KUPA MÉRKŐZÉS KÖVETKEZIK

Szerdán 19 órakor a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata sorsdöntő mérkőzést játszik a BT Arénában: a FIBA Európa Kupa J-csoportjának 5. fordulójának keretében a fehérorosz Tsmoki Minszk gárdáját fogadja.

JÉGKORONG ERSTE LIGA: ISMÉT NYERT AZ FTC CSÍKSZEREDA ELLEN

Az éllovas FTC hazai pályán két góllal legyőzte a Csíkszeredai Sportklubot a jégkorong Erste Liga középszakaszának hétfői játéknapján.

Eredmények, Erste Liga, középszakasz:

Felsőház: • Ferencvárosi Torna Club-Telekom–Csíkszeredai Sportklub 5–3 (2–1, 2–2, 1–0). A tabellán:  1. FTC-Telekom 11 pont/3 mérkőzés, 2. Brassói Korona MSC 6/2 (7–6), 3. Csíkszereda 6/3 (6–13), 4. Debreceni EAC 4/2, 5. Dunaújvárosi Acélbikák 3/2.

Alsóház: • Székesfehérvári Fehérvári Titánok–Újpesti TE 6–5 (2–2, 3–2, 1–1). Az állás: 1. Titánok 10 pont/3 mérkőzés, 2. Gyergyói HK 9/2, 3. Újpest 7/2, 4. Hokiklub Budapest 4/2, 5. Budapesti Schiller-Vasas HC 1/3.

KADETTVÁLOGATOTT A DENGELEGI BIRKÓZÓ

Behívót kapott a román kadett szabadfogású birkózó válogatottba a Kolozsvári Jövő ISK sportolója, Florin Dreve. A dengelegi (Nagyiklód község) születésű tehetséges birkózó már Marosvásárhelyen tartózkodik edzőtáborban, jelenleg ott készül a keret a soron levő nemzetközi találkozókra. Az első megpróbáltatás február közepén lesz, amikor Románia kadettválogatottja a Moldovai Köztársaság hasonló korú együttesével lép szőnyegre idegenben. A hétvégén a keret tagjai részt vettek a Korondon huszadik alkalommal megrendezett Lőrincz Márton nemzetközi emlékversenyen, ahol Florin Dreve első helyen végzett a 110 kilósok kategóriájában. A székelyföldi megmérettetés főpróbának számított a Moldova elleni találkozó küszöbén. A szamosújvári Valentin Sătmărean edző tanítványa tavaly ősszel Román Kupa-győztes volt kategóriájában, de azelőtt egy évvel bajnoki címet is szerzett a kadetteknél. (erkedi)


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A szükségállapot ideje alatt nem ...
Nyomás alatt?
Csütörtökig országszerte hideg lesz

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ