Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

SZERDAI KOLOZSVÁRI KOSÁRMECCSEK

Kosárlabdában Kolozsvár férfi és női élcsapata is szerdán pályára lép. A hölgyek a Román Kupa második szakaszában érdekeltek, az idényben harmadszor vív meg egymással a Kolozsvári Universitatea Sportklub és a Kézdivásárhelyi KSE (a bajnokságban elosztották egymás közt a sikereket). Az előző körben a kolozsváriak a Bukaresti Rapidot búcsúztatták 144–118-as összesítéssel, a kézdiek pedig a Konstancai Phoenix Ştiinţánál bizonyultak jobbnak 116–115-tel. A Horia Demian Sportcsarnokban 16 órakor kezdődő találkozóra 10 lej a jegy, az egyetemistáknak és a nyugdíjasoknak féláras kedvezmény jár, a tanulók ingyen léphetnek be az ellenőrző könyv felmutatásával. A kupamérkőzés visszavágóját 2020. január 15-én rendezik a kézdivásárhelyi sportcsarnokban.

A Kolozsvári U-BT számára a FIBA Európa Kupa második csoportköre kezdődik meg, s rögtön romániai párharccal: a BT Arénában 19 órai kezdettel a Nagyváradi MSC ESK lesz a vendég a J-csoport első fordulójában (élőben közvetíti a DigiSport3 tévéadó).

FÉRFI KÉZILABDA ROMÁN KUPA: KIEGÉSZÜLT A NEGYEDDÖNTŐS MEZŐNY

Meglepetésre a Bákói MSC jutott utolsóként a férfi kézilabda Román Kupa negyeddöntőjébe, miután hétfőn este büntetődobások után 27–25 (12–12, 23–23) arányban jobbnak bizonyult Nagybányán a helyi Minaurnál.

A legjobb nyolc közé jutottak: Buzăui KK, Bukaresti Dinamó, Alexandriai MSC, Temesvári Politechnika MSC, Tordai Potaissa, Dél-Dobrudzsai KK, Botoşani-i Magnum SK (amely a Kolozsvári Universitatea Sportklubot búcsúztatta) és Bákó.

PREMIER LEAGUE: MEGTÖRT A JÉG AZ ARSENALNÁL

Az Arsenal 3–1-re nyert a West Ham United vendégeként az angol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának zárómérkőzésén. Az Ágyúsok sorozatban kilenc nyeretlenül megvívott tétmérkőzés után tudtak újra győzni. A West Ham a 38. percben megszerezte a vezetést, az eredmény egészen a 60. percig nem is változott, ezt követően azonban az Arsenal kilenc perc alatt három gólt szerzett.

Eredmény: • West Ham United–Arsenal 1–3. Az állás: 1. FC Liverpool 46 pont, 2. Leicester City 38, 3. Manchester City 16 44–19 32, 4. Chelsea 29, 5. Manchester United 24 (25–19), 6. Wolverhampton Wanderers 24 (23–19), …, 9. Arsenal 22, …, 16. West Ham 16.

NŐI KÉZILABDA EHF-KUPA: BRASSÓ HELYETT BESZTERCE

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) hétfői döntése értelmében a doppingbotrány miatt az EHF-kupa csoportköréből kizárt Brassói Korona MSC helyébe a Beszterce-Naszódi Glória SK lép (utóbbi idegenben lőtt kevesebb gólja miatt vesztette el a romániaiak selejtezős párharcát). A beszterceiek a C-csoportba kerültek, ahol a lengyel MKS Lublin, az Érd és a dán Odense Handbold lesz az ellenfelük.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

ISMÉT MEGVÉDTE CÍMÉT A KOLOZSVÁRI CFR ...
Krajova–CFR 1907: mindenképpen ...
Önkormányzati támogatás kultúrára és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ