Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

TÍZ SÁRGA A CHILE–ARGENTÍNÁN

Gólt nem, viszont kemény játékot láthatott a Los Angeles-i közönség a Chile–Argentína barátságos labdarúgó-mérkőzésen. A közép-európai idő szerint péntek hajnalban rendezett összecsapáson mindkét csapatból hiányoztak nagy sztárok, az argentinoknál többek között Lionel Messi és Sergio Agüero sem szerepelt. Játszott viszont Paulo Dybala és Lautaro Martinez, akik többször is helyzetbe kerültek, betalálniuk azonban nekik sem sikerült. A barátságos jelző a meccsre nem igazán illett, mivel a két dél-amerikai rivális futballistái nem fogták vissza magukat, a játékvezető tíz sárga lapot osztott ki a 90 perc során.

Eredmények: • Japán–Paraguay 2–0 • Koreai Köztársaság–Grúzia/Georgia 2–2 • Észak-Írország–Luxemburg 1–0 • Peru–Ecuador 0–1 • Chile–Argentína 0–0.

POTAISSA: A MÁSODIK SIKER

A Bukaresti MSC elleni hazai siker után idegenben is győzni tudott a Tordai Potaissa, a férfi kézilabda Bölények Ligája második fordulójában nem is akármilyen skalpot szerzett meg: a Dél-Dobrudzsai KK ellen 32–27 (17–10) arányban diadalmaskodott, s ezzel társbérletben a Foksányi és Bákói MSC-vel vezeti a tabellát.

ASZTALITENISZ-EB: NEGYEDDÖNTŐBEN A ROMÁN NŐI CSAPAT

Utolsó csoportmérkőzését is magabiztosan megnyerte, és negyeddöntőbe jutott a román válogatott a franciaországi Nantes-ban rendezett csapat Európa-bajnokságon. A Szőcs Cynthia Bernadette, Elizabeta Samara és Daniela Dodean Monteiro összetételű együttes 3–0-ra felülmúlta Spanyolországot is, miután korábban Szlovákiát is ilyen arányban legyőzte.

Eredmény: • Románia–Spanyolország 3–0 – Szőcs Cynthia Bernadette–Galia Dvorak 3:0 (9, 6, 6), Elizabeta Samara–Maria Xiao 3:2 (6, 9, –9, –9, 8), Daniela Dodean Monteiro–Xuan Zhang 3:1 (7, 8, –9, 5). A csoport végeredménye: 1. ROMÁNIA, 2. Spanyolország, 3. Szlovákia.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Radu Jude-retrospektív Frankfurtban
Meghaladta a 25 ezret az ismert aktív ...
Kovács Gergely gyulafehérvári érsek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ