Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

EURÓPA-BAJNOKOK A SZAMOSÚJVÁRI MAZSORETTEK

Remek sikert értek el a szamosújvári Queens Dancing mazsorettcsoport lányai a Franciaországban rendezett Európa-bajnokságon, Agen városában. Andreea Sabo edző tanítványai a kadettek, ifjúságiak és a felnőttek korosztályában szerepeltek, és mindhárom kategóriában dobogós helyezéseket értek el. Első hellyel tért haza az ifi kettős és a felnőtt kettős, míg bronzéremmel dicsekedhetett az ifi szóló. Csapatban mind a kadettek, mind a felnőttek a harmadik helyen végeztek. Szép teljesítmény a 31 főt számláló szamosújvári küldöttség részéről. Évek óta a csoport sikeresen helytáll mind az Eb-n, mind a világbajnokságon.

Szamosújvárott még van egy mazsorettcsoport, a városi kultúrház mellett működő  MCM Girls együttes, amely eddig inkább megyei és országos szinten hallatott magáról. (erkedi)

ATP-VB: MEDVEGYEV LETT A NEGYEDIK RÉSZTVEVŐ

Az orosz Danyiil Medvegyev a negyedik résztvevője a férfi teniszezők évzáró ATP-világbajnokságának. Az amerikai nyílt bajnokság 5. kiemeltje azzal biztosította részvételét a november 10. és 17. között sorra kerülő londoni eseményen, hogy kedden a svájci Stanislas Wawrinka legyőzésével bejutott az elődöntőbe New Yorkban. Az ATP-világbajnokságon legutóbb éppen tíz évvel ezelőtt indult orosz versenyző, akkor Nyikolaj Davigyenko meg is nyerte a tornát. Az idei nyolcfős mezőnynek tagja lesz a szerb Novak Djokovics, a spanyol Rafael Nadal és a svájci Roger Federer is.

LABDARÚGÓ II. LIGA, 6. FORDULÓ

Három napra, péntektől vasárnapig osztották szét a román labdarúgó másodosztály 6. fordulójának mérkőzéseit, egy találkozót pedig november 6-re halasztottak. A Kolozsvári U FC–Aradi UTA találkozót az egyetemisták kérésére napolták el, azzal indokolva, hogy két játékosuk is a korosztályos válogatottban szerepel.

A program (a találkozók egy része 11 órakor kezdődik, az ettől eltérő időpontot külön jelezzük), pénteken: • Mioveni-i SK–Bukaresti Metaloglobus (19.30-kor, élőben közvetíti a DigiSport1 és a Telekom Sport1 tévéadó). Szombaton: • Sznagovi Sportul–Călăraşi-i Dunărea • Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i Pandúrok–Buzăui Gloria MSC • Chiajnai Concordia–Resicabányai MSC • Turnu Măgurele-i Turris Oltul–Temesvári ASU Politechnika • Bukaresti Daco-Getica–Piteşti-i Campionii Argeş FC (13.30-kor, Look Plus, DigiSport1 és Telekom Sport4) • Bukaresti Rapid–Zsilvásárhelyi Jövő Pandúrok (17.15-kor, Look Plus, DigiSport1 és Telekom Sport1) • Temesvári Ripensia–Ploieşti-i Petrolul (19.45-kor, Look Plus, DigiSport1 és Telekom Sport1). Vasárnap: • Konstancai Farul–FK Csíkszereda (13.30-kor, Look Plus, DigiSport1 és Telekom Sport1).

LABDARÚGÓ III. LIGA, 3. FORDULÓ

A labdarúgó harmadosztály 5. csoportjában pénteken és szombaton bonyolítják le a 3. fordulót.

A program (a mérkőzések 17 órakor kezdődnek), pénteken: • Sellenberki Jövő–Dési Egyesülés • Szászrégeni Lendület–Gyulafehérvári Egyesülés • Váradszentmártoni SK–Kolozsvári Egészség • Kolozsvári CFR II–FC Székelyudvarhely (a fellegvári CMC-pályán) • Tordai Üveg Aranyos FC–Nagyváradi Esthajnalcsillag/Luceafărul. Szombaton: • Besztercei Unu FC Glória–Zilahi MSC • Lénárdfalvi ACSF–Alsógáldi Ipar • Kudzsiri Kohász–Nagybányai Minaur.

CFR 1907: JÓTÉKONYSÁGI MÉRKŐZÉS

A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata is felzárkózik a Csodatevők (Făuritorii de minuni) csapata mellé, hogy támogassa a ritka rendellenességgel született Alexandra családját. A fülek nélkül született kislánynak négy összetett műtétre van szüksége ahhoz, hogy hallhasson, ezeket az orvosi beavatkozásokat pedig csak az Egyesült Államokban tudják elvégezni, és mintegy 200 ezer euró költséggel járnak. A CFR a kislány megsegítésére jótékonysági mérkőzést szervez szombaton 17 órától a fellegvári Dr. Constantin Rădulescu stadionban, ellenfele az ukrán FC Karpaty Lvov lesz. A jegyek 5 lejbe kerülnek, és a jegyárakból származó teljes bevételt a kislány családjának adományozzák. „A csodákat nem pénzzel csinálják, hanem emberekkel” – véli a CFR, amely minden szurkolóját a stadionba várja. A belépőket online is meg lehet váltani a https://www.bilete.ro/meci-caritabil-cfr-cluj-v-fc-karpaty-lviv/ linken, a stadion jegypénztáránál pedig szombaton vásárolható belépő.

LOVAGLÁS BONCHIDÁN

A bonchidai Bánffy-kastély környéke háromnapos lovas fesztiválnak ad otthont péntektől vasárnapig. A Horseville Festival elnevezésű rendezvény első kiírására mintegy 100 lovast várnak. A verseny mellett edzés, krosszverseny, díjugratás bemutató, lovas íjászat, ló, kutya és ragadozó madár idomítási próbák lesznek. A gyerekfoglalkozások egyebek mellett az állatkerti sarok (pónik, csacsik és gidák) megtekintését is magukba foglalják.

KÉZILABDAMECCS A SPORTCSARNOKBAN

A női kézilabda Virágok Ligája 2. fordulójában a Kolozsvári Universitatea Sportklub az első hazai mérkőzésén a Nagybányai Minaurt fogadja a Horia Demian Sportcsarnokban szombaton 18 órai kezdettel. Egy jegy ára 10 lej, az egyetemistáknak és nyugdíjasoknak féláras kedvezmény jár, a tanulóknak az ellenőrző könyv felmutatásával ingyenes a belépés.

KÉT KOLOZSVÁRI ATLÉTAÉREM BALKÁN-BAJNOKSÁGON

Nemrég Bulgáriában, Pravets városában rendezték a 72. alkalommal kiírt felnőtt atlétikai Balkán-bajnokságot, Romániát 48 sportoló (27 férfi és 21 nő) képviselte. A Kolozsvári Universitatea Sportklub honlapja (www.u-cluj.ro) közlése szerint az egyesület atlétái váltóban egy arany- és egy ezüstéremhez járultak hozzá. A női 4 × 400 m-es staféta első lett, Camelia Gal és Sanda Belgyan segítette hozzá a váltót a győzelemhez. A férfiak hasonló számában Robert Parge lett ezüstérmes. A vetélkedő kiváló felkészülést jelentett a mintegy három hét múlva Katar fővárosában, Dohában esedékes szabadtéri világbajnokságra.

MÉG LÁTOGATHATÓ AZ U100 FOTÓKIÁLLÍTÁS

A Deák Ferenc/Eroilor utca elején látható az a szabadtéri fényképkiállítás, amely áttekinti a Kolozsvári Universitatea Sportklub 100 esztendejét. A centenáriumi fotókiállításon kísérő szöveg ismerteti a képen látható eseményeket, személyeket.

MAGABIZTOS SIKER NŐI FOCIBAN

A Kolozsvári U Olimpia Műegyetem CFF sokszoros bajnok és kupagyőztes csapata már a második forduló után magabiztosan vezeti a tabellát, miután a második fordulóban is kiütéses győzelmet aratott, ezúttal a Konstancai Selena ellenében. A kolozsvári lányok 9–0 (6–0) arányban diadalmaskodtak, Ioana Borţan együttese kiütötte az újonc tengerparti gárdát. Teodora Meluţă és Ioana Bălăceanu mesterhármast ért el, Adina Borodi két, Andrea Voicu egy találattal járult hozzá a győzelemhez.

A többi eredmény: • Nagybányai Függetlenség/Independenţa–Kisbecskereki Fortuna 1–4 • Târgoviştei ISK–Aradi Pirş Security 1–3 • Filiaş-i Luceafărul–AFC Fair-Play 2–0 • Alexandriai Universitatea–Borgóprundi Heniu 2–0 • Galaci Universitatea–Székelyudvarhelyi Vasas Femina 1–3.

A táblázatot 6 ponttal vezeti az U Olimpia, 12 gólt lőtt, és eddig még egyet sem kapott.

U-BT: AZ ELSŐ GYŐZELEM

A szerbiai edzőtáborban első sikerét érte el a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata, 90:83 arányban nyert a Szolnoki Olaj KK ellen. A sérült Brandyn Curryt legalább három hónapig nélkülöző kolozsváriak gyengébben kezdtek, a nagyszünetben még a magyar csapat vezetett 40:34-re.

A Dusko Vujosevics edzette U-BT legjobbjai Darko Planinics (19 pont, 6 lepattanó), Karlo Zganec (16 pont, 5 lepattanó) és Patrick Richard (16 pont, 5 gólpassz).

Következik a Mirza Delibasics-emléktorna a bosnyák fővárosban, Szarajevóban, pénteken az ellenfél a montenegrói Buducsnost Podgorica lesz, majd másnap – az eredmény függvényében – a kisdöntőben vagy a fináléban érdekelt az U-BT.

RAJTOL A JÉGKORONGBAJNOKSÁG

Pénteken hét csapattal elrajtol a román jégkorongbajnokság alapszakasza. Idén a bajnoki címvédő Brassói Korona MSC-n kívül a Galaci MSC, a Csíkszeredai Sportklub, a Gyergyói HK, a Bukaresti Steaua, a Sapientia U23 (korábban a Csíkszentdomokosi Márton Áron SK néven szerepelt) és a Bukaresti Sportul Studenţesc szerepel a pontvadászatban. Pénteken és szombaton 18.30-kor a Vákár Lajos Műjégpályán a Csíkszeredai SK–Sapientia U23 mérkőzésekkel indul a sorozat. A 10 csapatos nemzetközi Erste Ligában a Csíkszeredai SK, a Brassói Korona és a Gyergyói HK vesz részt.

HOMOKON IS ORSZÁGOS BAJNOK A DENGELEGI BIRKÓZÓ

Nemrég Mamaia adott otthont a strandbirkózás országos döntőjének. A Kolozsvári Jövő ISK képviselői a tengerparti rendezvényen is sikeresen szerepeltek. A legjobb teljesítményt a dengelegi (Nagyiklód község) születésű Florin Dreve nyújtotta a 100 kilósok versenyében, ahol első helyen végzett, megszerezve az országos bajnoki címet. Ezelőtt két éve a kadettek korosztályában is az élen végzett a teremben rendezett országos fináléban. A Kolozsvári Sportlíceum 11. osztályos tanulója a szamosújvári Valentin Sătmărean edző tanítványa. A kolozsváriaktól még jó helyezést ért el Daria Telecan is, aki a lányoknál a +60 kilósoknál a harmadik helyet foglalta el. A Szamos menti alakulattól Paula Hognogi nyolcadik volt a +60 kilósok küzdelmében, míg Monica Gal ugyancsak a nyolcadik helyen végzett a +50 kilósoknál. Csapatban a fiúk a harmadik helyen végeztek. A Kolozsvári Jövő ISK edzői, Aurel Şuteu és Vasile Popuţa is elkísérték a fürdőhelyre a szakosztály tehetséges birkózóit. (erkedi)


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Tofán Zsolt: nem tudom, ...
Miniszter: több mint hatezerrel nőtt a ...
Öt felnőtt és két gyermek vesztette ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ