Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

LABDARÚGÓ II. LIGA: TAROLT AZ UTA, S EZZEL ÉLLOVAS

A román labdarúgó másodosztály 2. fordulójából egy mérkőzés maradt hétfőre, ezen a kiválóan védekező és kontrákból rendkívül eredményes Aradi UTA az Ilie Oană Stadion oroszlánbarlangjából hozta el mind a három pontot a feljutásról álmodozó Ploieşti-i Petrolul ellenében. A sikerrel az UTA is 100%-os maradt, s a tabella élére állt.

Eredmény: • Ploieşti-i Petrolul–Aradi UTA 3–0 (gól: Ciprian Rus – 36., 11 m, Valentin Buhăcianu – 90. és Diego Lorenzi – 93. perc). Az állás: 1. UTA 6 pont (6–0), 2. Turnu Măgurele-i Turris Oltul 6 (5–0), 3. Buzăui Gloria MSC 6 (3–1), 4. Bukaresti Rapid és Resicabányai MSC 4–4 (egyaránt 3–1-es gólarány), 6. Mioveni-i SK 4 (2–1), 7. Konstancai Farul 4 (1–0), …, 11. KOLOZSVÁRI U FC 3 (3–2), …, 14. Petrolul 3 (2–4).

SORSOLTAK A III. LIGÁBAN

Hétfő délután a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) bukaresti székházában kisorsolták a III. liga 2019–2020-as bajnoksága menetrendjét. Kolozs megye együtteseit az V. csoportba osztották be, úgy, ahogyan a tavalyi évadban is történt. Utolsó pillanatban a Marosvásárhelyi MSC visszalépett, helyére a szakszövetség áthozta a IV. csoportból a Kolozs megyei gárdák régi riválisát, a Fehér megyét képviselő Kudzsiri Kohász csapatát.

A sorshúzás szerint az első fordulóban a Kolozs megyei alakulatok a következő találkozókon érdekeltek: Zilahi MSC–Dési Egyesülés, Besztercei Unu FC Glória–Kolozsvári Egészség, Kolozsvári CFR II–Alsógáldi Ipar és Tordai  Üveg Aranyos–Nagybányai Minaur. A bajnokság első fordulóját augusztus 24-én, szombaton rendezik. (erkedi)

NŐI RÖPLABDA: KÉSZÜL AZ U NTT DATA

A Kolozsvári U NTT Data női röplabdacsapat kerete hétfőn összegyűlt, véget ért a vakáció, kezdődik a készülés a 2019–2020-as idényre. Két új játékos (a 26 éves Alina Gagea és a 38 esztendős Sipos Melinda) érkezett, a keret így 13 fős. Luminiţa Trombiţaş tanítványai tíz napig a Iuliu Haţieganu Egyetemi Sportparkban készülnek, utána kezdenek a fedettpályás labdás edzések, majd szeptemberben a felkészülési találkozók. Az A1-osztály bajnoki idénye októberben rajtol.

A keret: Adina Stanciu, Sorina Răileanu, Alina Gagea, Alexandra Ariton, Raluca Cocoș Bucur, Alexandra Bara, Sipos Melinda, Gabriela Dancu, Ioana Vodă, Sabina Miclea, Andreea Tămaş, Angelica Podină és Paula Tarţa.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az eMag online kereskedő 90 millió ...
A nyári előszezonban csaknem ...
Orvosi és filozófiai tanulmányoktól a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ