Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

ÖTTUSA EB: KOVÁCS SAROLTA OLIMPIAI KVÓTÁS

Kovács Sarolta olimpiai kvótát szerzett az angliai öttusa Európa-bajnokságon Bath-ben. Kovács a női hagyományos verseny vasárnapi döntőjében a 13. helyen végzett, de előtte ért célba a Világkupa-döntő győztese, valamint három angol, két fehérorosz és két német, így a tolódások miatt övé lett az utolsó, nyolcadik kvóta. A kiírás szerint egy nemzetből az Eb-n csak egy versenyző szerezhetett olimpiai kvalifikációt, illetve a vk-győztes eleve kiesett ebből a számításból. A kvalifikáció névre szól, de mivel egy országból nemenként csak két öttusázó indítható a nyári játékokon, amennyiben több versenyzőnek lesz kvótája, a szövetség dönt. Kovács jól úszott, és a vívásban is az élcsoportban zárt, ezzel negyedik volt két szám után. A lovaspályán viszont 33 pontot elhullajtott, amivel nagyon megnehezítette a helyzetét, végül a lövészetekkel kombinált futást hetedikként kezdve nagyot küzdött, és még éppen befért a kvótások közé.

A többi magyar közül Földházi Zsófia a selejtezőkben kiesett, Gulyás Michelle a 19., Guzi Blanka a 29. lett, a Kovács, Gulyás, Guzi összetételű magyar csapat a hatodik helyen végzett.

NÉGY ROMÁN IFI BRONZ A KOLOZSVÁRI CSELGÁNCS EURÓPA KUPA ZÁRÓNAPJÁN

A román csapat az előző napi hat érem (3–3 arany és bronz) után, a vasárnapi zárónapon négy bronzéremmel gyarapította készletét a kolozsvári Horia Demian Sportcsarnokban rendezett korosztályos, U21-es Európa Kupán. A dobogó legalsó fokára Alexandru Roman (100 kg-os súlycsoport), Roxana Oprea és Iasmina Covaciu (mindkettő 48 kg), valamint Florina Bădiceanu (52 kg) kapaszkodhatott fel.

Elvesztette a bronzmérkőzést, így az 5. helyen végzett további négy román cselgáncsozó Riccardo Stoica (100 kg), Nagy Dávid (+100 kg), Ionela Baran (52 kg) és Florentina Ivănescu (57 kg). Hetedik helyen végzett Omar Djemam és Alexandru Vasile Ilie (mindkettő 100 kg), továbbá Anne Brebinaru (48 kg).

A nem hivatalos éremtáblázaton az első helyen Ukrajna végzett (3 arany-, 2 ezüst- és 7 bronzérem), megelőzve Romániát (3–0–7) és Grúziát/Georgiát (2–3–2).

A vetélkedőre 27 ország 234 sportolója nevezett be (139 férfi és 95 nő), Romániát 47 fiú és 37 lány képviselte.

KAJAK-KENU-VB: HÜTTNER CSABA A MAXIMÁLIS SZÁMÚ OLIMPIAI KVÓTA MEGSZERZÉSÉBEN BÍZIK

Hüttner Csaba, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a maximális számú tokiói kvóta megszerzésében bízik a kajak-kenusok jövő héten szerda és vasárnap között Szegeden rendezendő olimpiai kvalifikációs világbajnokságán, amelyre több mint ezren neveztek. A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) hétfői sajtótájékoztatóján a szakember kiemelte: a 47 fős magyar csapatban kellő potenciál van ahhoz, hogy a kajakosoknál a hat férfi és hat női, valamint a kenusoknál a három plusz három kvótát megszerezze, de ennek érdekében „komoly stratégia döntéseket” kellett meghozni. „A mezőnyt látva ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen monumentális vb lesz, amelyre majdnem száz ország nevezett” – mondta Hüttner Csaba.


EZ ÉRDEKELHETI
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
 • Sporthírek röviden
  Sporthírek röviden
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Megviseli az albérletpiacot az ...
Simona Halep római diadala
Pármai Filmzenei Fesztivál: legjobb ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ