Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

VÁLTOZOTT AZ OSZTÁLYOZÓ ELSŐ MECCSÉNEK IDŐPONTJA

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) döntése értelmében az eredetileg szombatra tervezett Kolozsvári U FC–Nagyszebeni AFC Hermannstadt összecsapást vasárnap 18 órakor bonyolítják le. A változtatásnak az oka, hogy pénteken és szombaton a Kolozsvár Aréna nemzetközi atlétikai versenynek ad otthont. A visszavágó június 12-én, szerdán lesz Nagyszebenben, az osztályozós találkozók élőben követhetők a Look Plus, a DigiSport és a Telekom Sport tévéadókon.

JÉGKORONG ERSTE LIGA: TÍZ CSAPAT SZEREPEL MAJD AZ ÚJ IDÉNYBEN

Tíz csapat vesz részt a jégkorong Erste Liga 2019/20-as idényében. A sorozat honlapjának hétfői bejelentése szerint a címvédő Ferencvárosi Torna Club-Telekom és a legutóbb döntős Csíkszeredai Sportklub mellett a Brassói Korona, a Dunaújvárosi Acélbikák, a Székesfehérvári Fehérvári Titánok, az Újpesti TE, a Budapesti Schiller-Vasas HC, a Debreceni EAC, a Gyergyói HK és a Hokiklub Budapest szerepel a küzdelmekben. A szezon a tervek szerint szeptember 13-án kezdődik, várhatóan az elmúlt idényhez hasonló formában, azaz alap- és középszakasszal, majd rájátszással. Az már májusban eldőlt, hogy az elmúlt két kiírásban induló osztrák EV Vienna Capitals II nem a magyar bázisú ligában, hanem az osztrák–olasz–szlovén Alpesi Ligában szerepel.

ROMÁN PÁROS GYŐZÖTT A LATIN TÁNCOK VERSENYÉBEN AZ 54. SAVARIA NEMZETKÖZI TÁNCVERSENYEN

Egy román páros, a temesvári Ionuţ Alexandru Miculescu és Andra Păcurar győzött szombaton este az 54. Savaria Nemzetközi Táncversenyen a WDSF World Open latin kategóriában. A második helyen az orosz Makszim Elfimov és Jevgenyija Csurikova végzett, a harmadik helyezést pedig a cseh George Sutu és Tereza Florova szerezte meg. Tíztánc senior I. kategóriában német győzelem született Erik Heyden és Julia Luckow révén, másodikként a román Sorin Dumitru Simon és Florentina Constantinescu, harmadikként pedig az argentin Yevgen Dmytrenko és Mery Lenz végzett. A junior II. kategóriában kettős magyar siker született a latin táncoknál: Kohon Patrik és Gál Dalma párosa nyert Antal Krisztián és Prozlik Melinda Lenke előtt. Standardban maradt a sorrend a két magyar páros között, csak egy helyet közben visszacsúsztak: Kohon és Gál második, míg Antal és Prozlik harmadik lett.

RÖPLABDA: ORSZÁGOS MÁSODIKAK A DÉSI LAPI KADETT- ÉS MINIRÖPLABDÁZÓI

Idén sem maradnak el a Dési LAPI képviselőinek sikerei. A Szamos menti alakulat fiúcsapatai ezúttal is remek szerepléssel tűnnek ki. A kadettek éppen a múlt napokban szerezték meg az országos döntő ezüstérmét. Mircea Itt edző (aki a román kadettválogatott egyik trénere is) tanítványai a Botoşani-ban rendezett döntő tornán a második helyen végeztek, miután a fináléban 3:0 arányban vereséget szenvedtek a Bukaresti Mihály I. együttesétől. Előtte a désiek 3:0-ra legyőzték a Balázsfalvi ISK, a Tulceai ISK és a Bukaresti Dinamó alakulatait, valamint 3:2-re nyertek a hazai ISK gárdája ellen. Néhány napra rá a LAPI miniröplabdázói utánozták a kadetteket: a Dan Florea testnevelő tanár edzette csapat a második helyen végzett a Zilahon rendezett döntőben, ahol szoros játék után 3:1 arányban alulmaradtak a jó képességű Bukaresti MSC együttesével szemben. (erkedi)

LÁSZLÓ CSABA A SEPSISZENTGYÖRGY LABDARÚGÓCSAPATÁNAK VEZETŐEDZŐJE

László Csaba lett az élvonalbeli Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapatának vezetőedzője. Az új trénert sajtótájékoztatón mutatta be a székelyföldi klub. Az 55 éves székelyudvarhelyi születésű szakvezető Magyarországon a Ferencvárosi Torna Clubot és a Budapesti MTK-t, a skót élvonalban a Hearts of Midlothiant, a másodosztályban a Dundee United csapatát, Belgiumban a Charleroi-t, Szlovákiában pedig a Dunaszerdahely együttesét edzette, illetve Uganda és Litvánia szövetségi kapitánya is volt, és a magyar válogatott felkészítésében is részt vett Lothar Matthäus mellett. László Csaba egy idényre szóló szerződést kötött a sepsiszentgyörgyi csapattal, amely további egy évre meghosszabbítható. A sajtótájékoztatón elmondta: 1985-ben ment el Romániából, de nem felejtette el a nyelvet. A Sepsi OSK története legjobb eredményeként könyvelheti el, hogy az előző bajnoki idényben a rájátszásba jutott, ahol egyszer sem nyert, így a hatodik helyen végezett. A klub már a bajnoki idény vége előtt szerződést bontott Eugen Neagoe edzővel, az FTC korábbi futballistájával.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Orbán Viktor: a futball mindig vigasz ...
Csíksomlyói búcsú: zarándokok nélkül, a ...
Trump: nem szabad megengedni, hogy a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ