Sporthírek röviden
Vissza

Sporthírek röviden

JÉGKORONG ERSTE LIGA: EGYENLÍTETT A CSÍKSZEREDA

A Csíkszeredai Sportklub 5–3-ra legyőzte az Újpestet a jégkorong Erste Liga elődöntőjében, így 2–2-re módosította az állást az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban. A hétfői találkozón a vendégek vezető góljára még az első harmadban hárommal válaszoltak a házigazdák, de az Újpest a második játékrész közepén három és fél perc alatt egyenlített. A Csíkszereda a 40. percben újra megszerezte a vezetést, majd a mérkőzés utolsó percében a három találatot szerző Radim Valchar üres kapus góljával bebiztosította a győzelmét. A párharc eddigi négy találkozóját a házigazda nyerte meg, az ötödik felvonást szerdán, Budapesten rendezik.

Eredmény, Erste Liga, elődöntő, 4. mérkőzés: • Csíkszeredai Sportklub–Újpesti TE 5–3 (3–1, 1–2, 1–0) – az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 2–2.

ROMÁN KUPA: AZ ELŐDÖNTŐK MENETRENDJE

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) közzétette a Román Kupa elődöntői első felvonásának menetrendjét. Ennek értelmében április 3-án, szerdán a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban 20 órai kezdettel rendezik a Kolozsvár CFR 1907–Gyurgyevói/Giurgiui Astra találkozót, másnap pedig, ugyancsak 20 órától a Krajovai Universitatea SK–Konstancai Viitorul mérkőzést. Az összecsapásokat élőben közvetíti a Look Plus/Look Sport, a DigiSport és a Telekom Sport tévéadó. A visszavágókat április 23. és 25. között bonyolítják le.

FED-KUPA-RANGSOR: ROMÁNIA AZ ÖTÖDIK HELYEN

A női nemzeti válogatott számára kiírt Fed-kupában Románia és Magyarország is három helyet javított, előbbi az 5., utóbbi a 28. helyen található. A világrangsort vezető Csehország ellen 3–2-re győztes román válogatott főleg prágai sikerének köszönheti előrelépését.

Fed-kupa-rangsor: 1. (1.) Csehország 31 362,5 pont, 2. (2.) Egyesült Államok 23 642,5, 3. (3.) Fehéroroszország 14 770, 4. (4.) Franciaország 12 995, 5. (8.) ROMÁNIA 8912,5, 6. (9.) Ausztrália 8792,5, 7. (5.) Németország 5785, 8. (6.) Belgium 5395, 9. (7.) Svájc 5272,5, 10. (14.) Spanyolország 4477,5, …, 28. (31.) MAGYARORSZÁG 1490.

IHF: CRISTINA NEAGU REKORDER, NEGYEDSZER A LEGJOBB

A férfiaknál a dán Mikkel Hansent, a nőknél pedig a román Cristina Neagut választotta 2018-ban a világ legjobbjának a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF). Az IHF honlapjának hétfői beszámolója szerint a 30 esztendős Neagu 2010, 2015 és 2016 után – a sportág történetében elsőként – negyedszer érdemelte ki az elismerést. A 31 éves Hansen 2011 és 2015 után harmadszor lett a legjobb, ezzel a férfi örökrangsor élén utolérte a francia Nikola Karabaticot.

Neagu tavaly a román válogatottal Európa-bajnoki elődöntőig jutott, klubja, a Bukaresti MSC kulcsembereként bronzérmet nyert a Bajnokok Ligájában, s egymást követő negyedik szezonban lett utóbbi sorozat legjobb balátlövője.

Hansen a dán válogatottal negyedikként zárt a 2018-as Eb-n, 43 góljával a torna második legeredményesebb játékosának bizonyult. Klubjával, a Paris Saint-Germainnel harmadik lett a Bajnokok Ligájában. A dánok idén januárban megnyerték a világbajnokságot.

AVRAM IANCU, A SIKERES ULTRAMARATONISTA

Avram Iancu petrozsényi könyvtáros a harmadik helyen végzett a világ egyik legnehezebb versenyének tartott északi-sarkköri ultramaratonon, amelyen idén tizenöten indultak.

„Elmentem az út végére. A világ végére. És bár sikerrel jártam, semmi érdemem sincs, ez isten kegyelme. A megszerzett harmadik hely pedig egy nem remélt ajándék mindazért, amit itt elviseltem. Isten áldja Romániát!” – írta Facebook-bejegyzésében a sokoldalú sportember.

A sarkköri ultramaratonon a versenyzőknek extrém körülmények között kell megtenniük a kanadai Yukon állambeli Eagle Plains és a Jeges-tengeri jégmezőn fekvő Tuktoyaktuk település közötti 617 kilométeres távolságot. A könyvtáros tavaly is próbálkozott az ultramaratonon, de lábsérülés miatt az első nap után feladta a versenyt. Avram Iancu rendkívüli teljesítményeivel hívta fel magára a román és a világsajtó figyelmét: 2016-ban átúszta a La Manche csatornát, 2017-ben végigúszta a Duna teljes, 2860 kilométeres hosszát, 2018-ban 60 nap alatt elúszott Szulinától Isztambulba (680 km).

MIKEHÁZA KÖZSÉG POLGÁRMESTERE AZ ORSZÁGOS VÁLOGATOTT LEGJOBBJA

Nem mindennapi labdarúgó-mérkőzést rendeztek nemrég a Bukarest melletti Berceni helység stadionjának pályáján. A polgármesterek országos válogatottja a Parlament válogatottjával mérte össze tudását barátságos találkozón. Az elöljárókból álló együttes fölényes 3–0 arányú győzelmet aratott a politikusok legjobbjai ellen. A polgármesterek gárdájának egyik  gólszerzője nem más, mint Zelencz Tibor, a Dés melletti Mikeháza községbírója, aki majd minden összecsapáson a legjobbak között szerepel. Máskülönben ő minden hétvégén ott van az V. liga szamosújvári csoportjában játszó Szásznyiresi Haladás csapatában is. A hétvégén, a tavaszi idény első fordulójában együttese 6–0-ra nyert a Cegei Sasokkal szemben.

Zelencz Tibor labdarúgó pályafutása során a Kolozsvári CFR, a Nagybányai Bányász, a Dési Egyesülés, a Brassói Korona és a Vajdahunyadi Korvin csapatánál játszott. (erkedi)


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Jereván és Tbiliszi: nyolc nap alatt az ...
Magyar filmek is indulnak a szarajevói ...
Folyó menti szeméthegyek miatt ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ