Sorozatban ötödik alkalommal bajnok a Kolozsvári CFR 1907 futballcsapata
A vasutasok összességében a 8. elsőségnél tartanak
A vasutasok összességében a 8. elsőségnél tartanak
Vissza

Sorozatban ötödik alkalommal bajnok a Kolozsvári CFR 1907 futballcsapata

A Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapata egy fordulóval a vége előtt bajnoki címet szerzett, miután 2–1 (1–0) arányban legyőzte a Krajovai Universitateát. Ez volt a vasutasok sorozatban ötödik, összességében nyolcadik aranyérme. Az I. liga felsőházi rájátszásnak 9., utolsó előtti fordulójában a CFR 1907 csapata megvédhette bajnoki címét, ha nyer a krajovaiak ellen a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban, szombaton ugyanis közvetlen üldözője, az FCSB botlott a Voluntari-i FC ellen. Ez sikerült is Bismark „Nana” Adjei-Boateng (2. perc) és a horvát Gabriel Debeljuh (57. perc) góljaival, a vendégektől Alexandru Mateiu (61. perc) volt eredményes. Dan Petrescu csapatának négypontos behozhatatlan előnye van a táblázaton az utolsó forduló előtt. A találkozó után a szurkolók berohantak a pályára, kezdődött a fiesta. A csapat átvette a kupát, az érmeket, a bajnoki pólókat, utána pedig tűzijátékkal fűszerezett örömünnep következhetett.

Az alapszakasz végén a vasutasoknak még 14 pont volt az előnye.

A Kolozsvári CFR 1907 bajnoki címet nyert 2008-ban, 2010-ben, 2012-ben és 2018–2022 között, ezzel harmadik az örökrangsorban a Bukaresti Steaua/FCSB és a Bukaresti Dinamó után. Az utóbbi sorozatban négyszer volt Dan Petrescu az edzője (csak tavaly nem, amikor Edward Iordănescu vezette győzelemre az együttest), de a mester is öt bajnoki címnél tart, mert 2009-ben az Urziceni-i Unireával nyert aranyérmet. A játékosok közül Ciprian Deac hetedszer, Mario Camora pedig hatodszor lett bajnok a vasutasokkal.

A találkozót a fővárosi Radu Petrescu vezette telt ház, 15 ezer néző előtt.

A mérkőzés gyakorlatilag 1–0-ról kezdődött, az első igazi helyzetnél Ciprian Deac ívelhetett be szabadrúgást a 2. percben, Nana Boateng (kissé lesgyanús helyzetben) pedig bevetődve jól érkezett, és csukafejessel küldte a labdát a hálóba. Gabriel Debeljuh az 57. percben kihasználta Valerică Găman eladott labdáját, és kilőtte a jobb alsó sarkot (2–0). Az oltyánok reményei négy perc múlva feléledtek, egy szögletet követő felszabadítás után a 16-oson kívülről Alexandru Mateiu labdalevétel nélkül bombázott a jobb alsó sarokba. A vendégek próbálkoztak egyenlíteni, de tiszta gólhelyzetük nem volt a meccs végéig.

A horvát Gabriel Debeljuh (labdával) lőtte a vasutasok második gólját

Dan Petrescu győztes csapata: Karlo Letica – Cristian Manea, Danijel Graovac, Andrei Burcă, Mário Camora (csapatkapitány) – Ciprian Deac, Bismark „Nana” Adjei-Boateng, Mihai Bordeianu – Adrian Păun (62. perc Billel-Abdel Omrani), Gabriel Debeljuh (73. perc Yuri Matias), Daniel Birligea (62. perc Claudiu Petrila); fel nem használt cserék: Cristian Bălgrădean – Florin Ștefan, Rareş Bălan, Lovro Cvek, Daniel Neguț és Sergiu Buş. A keret többi tagja (a www.cfr1907.ro honlapja alapján: Hindrich Ottó, Răzvan Sava, Mihai Pînzariu – Rachid Bouhenna, Mateo Susics, Kristian Dimitrov, Ovidiu Hoban, Alexandru Chipciu, Runár Már Sigurjónsson, Roger Rodrigues, Goussouma Fofana, Cătălin Itu, Adrian Mihai Gîdea, Alin Fică, Raoul Mal, Marko Dzugandzics, Valentin Costache, Hadi Sacko.

A CFR 1907 sorozatban négyszer nyert, a Krajova pedig harmadszor vesztett (kétszer a bajnokságban és egyszer a Román Kupa elődöntőjében a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK ellen).

Cristian Balaj elnök szerint az összességében 95 pontot gyűjtött CFR 1907, megérdemelte az elsőséget, de ha ez nem történt volna meg, akkor sem ment volna csődbe a csapat. Dan Petrescu elmondása szerint ez volt a legnehezebben megnyert cím, utalva a bajnokság idején felmerült gondokra.

Eredmények, I. liga, rájátszás, felsőház, 9. forduló: • Kolozsvári CFR 1907–Krajovai Universitatea 2–1 (Bismark „Nana” Adjei-Boateng – 2. és Gabriel Debeljuh – 57. perc, illetve Alexandru Mateiu – 61. perc). Szombaton játszották: • Konstancai Farul–Piteşti-i Argeş FC 1–0 (gól: Ionuţ Larie – 34. perc) • Voluntari-i FC–FCSB 2–2 (Adam Nemec – 45. + 2. és Cristian Costin – 88. perc, illetve Andrei Cordea – 44. és Florin Tănase – 71. perc).

A 10. fordulót péntektől hétfőig bonyolítják le (a találkozókat élőben közvetíti a DigiSport, az Orange Sport és a Prima Sport tévéadó).

A tervezett program:

Pénteken 20.30-kor: • Krajova–Farul. Vasárnap 20.30-kor: • FCSB–Kv. CFR 1907 (Bodzavásáron/Buzăuban játsszák). Hétfőn 17.30-kor: • Argeş–Voluntari.

A táblázaton:

1.      Kv. CFR     9       6       1       2       17–6 57

2.      FCSB         9       7       1       1       21–6 53

3.      Krajova      9       6       0       3       18–8 45

4.      Farul 9       2       2       5       4–12 32

5.      Voluntari    9       2       2       5       8–14 32

6.      Argeş          9       1       0       8       3–25 27

A Kolozsvári CFR 1907 már bajnok és a Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójában indul.

Bortókép: Diadal a fellegvári stadionban, ismét bajnok a vasutascsapat – RITI JÓZSEF ATTILA FELVÉTELEI

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Németh Zsolt: Tusványos a nemzeti ...
Esők is viharok váltják a kánikulát
A Fellegvár is a kolozsvári turisztikai ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ