Sepsiszentgyörgyön is látható a Concord Floral
Vissza

Sepsiszentgyörgyön is látható a Concord Floral

A sepsiszentgyörgyi PulzArt fesztiválon vendégeskedik a Sinkó Ferenc rendezte Concord floral, a közönség szeptember 22-én, vasárnap 11 és 15 órától a Háromszék Táncstúdióban nézheti meg a 9-11. osztályos diákok által előadott produkciót, olvasható a Kolozsvári Állami Magyar Színház közleményében.

Az előadás az Európai Színházi Unió (UTE) által kezdeményezett és az Európai Unió Kreatív Európa programja által támogatott projekt, a Digital Natives (Digitális bennszülöttek) keretében jött létre.

A hetedik alkalommal megrendezett PulzArt így fogalmaz a fesztiválról: „A PulzArt kortárs művészeti fesztivál már hetedik éve olyan kulturális rést fed be Sepsiszentgyörgy életében, amely a művészet újszerű gondolkodásmódjait hivatott bemutatni. A PulzArt meghívott előadóiban az a közös, hogy műfajokkal kísérletezve a művészet határait feszegetik, formabontó alkotásokat hozva létre. Amennyiben a nemzetközi kulturális kínálat új trendjeire vagytok kíváncsiak, akkor azt a PulzArt fesztiválon megtaláljátok.”

„A Concord Floral mindössze egy órát ölel fel, mégis annyira gazdag és telített, hogy látszólagos könnyed stílusa ellenére is képes feltölteni a nézőt, de mielőtt ezt tenné, kedvesen arra kényszerít, hogy levetkőzzük az előítéleteinket” – írja az előadásról Kovács Bea.

Az előadás díszletét és jelmezeit Gábor Zsófia jegyzi, dramaturg: Sipos Krisztina, zene és videó: Iszlai József. Rendező: Sinkó Ferenc

Fellépnek: Albert Eszter, Balon-Ruff Andor, Dimény Kristóf, Geréb Csenge Ráhel, Jenei Deborah, Kerekes Ákos, Nițu-Mányoki Dániel, Rázmán Orsolya, Rus Bernadette, Sárosi Áron, Szabó Márk, Szőllősi Eszter, Török Boglárka, és Turós Ágnes.

(Borítókép: Jelenet az előadásból. Fotó: Biró István)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emberszabásúak agyi fejlődését ...
Ma kezdődik a 12. Nemzeti Vágta
Brexit - Szombaton szavaz a londoni ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ