Segítsünk, hogy Senki se éhezzen!
Vissza

Segítsünk, hogy Senki se éhezzen!

Senki se éhezzen! programjával szükségállapot után is segít a Telefonos Szeretetszolgálat Kolozsváron. Nagy szükség is van erre, ugyanis a járványügyi válság miatt egyre többen igényelnek segítséget.

A szükségállapot két hónapja alatt annyi hívás érkezett a Telefonos Szeretetszolgálathoz, mint korábban egy teljes év alatt. Egyesek csak beszélgetni akartak, bátorításra, vigaszra volt szükségük, az egyesület a munkatársait is felkészítette az ilyen helyzetek megfelelő kezelésére, de egy pszichológus is a telefonálók rendelkezésére állt. A rászorulók eleinte inkább bevásárlás, gyógyszerkiváltás intézéséért fordultak az egyesülethez, az utóbbi hetekben azonban egyre többen már inkább élemiszert, gyógyszert kérnek, mert elfogytak a tartalékaik, és pénzük sincs, hogy a legszükségesebbeket beszerezzék – vázolta a helyzetet Nagyi Andrea, az egyesület munkatársa. A szeretetszolgálatnál joggal számítanak arra, hogy jóval több segítségre lesz szükség az elkövetkező időszakban, hiszen a járvány sokakat súlyosan érintett: munkanélküliség, áremelkedés stb. Akik tartós élelmiszerrel, esetleg anyagi támogatással segítenék az egyesület munkáját, azok hétköznap hívhatják Nagyi Andreát a 0731 56 56 56-os mobilszámon. Akiknek segítségre van szükségük, azok jelentkezését várják péntekenként 15–20 óra között a 0264 56 56 56-os telefonszámon. A megnövekedett feladatmennyiség miatt sokkal több önkéntesre is szükség lesz, az egyesület szívesen fogadja a csatlakozni vágyó segítőket.

Továbbra is működik a szeretetszolgálat menedékszobája, ahol a kolozsvári orvosi vizsgálatra, gyógykezelésre érkezők és kísérőik igényelhetnek szállást ingyenesen három éjszakára, azt követően éjszakánként 30 lej ellenében. A rászoruló gyermekek nyári táboroztatásáról sem mondtak le, a Maros megyei Bedén tervezik korosztályos leosztásban két tízes létszámú csoportban nyaraltatni a gyerekeket, ehhez is támogatókat keresnek.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Novák Eduárd: 2032-ben Románia a ...
Gheorghiță: az oltások hatékonyak az új ...
Tíz napos csúszást okoz a kevesebb ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ