Sárkány-művek a Puck Bábszínházban
Vissza

Sárkány-művek a Puck Bábszínházban

Sárkány-művek címmel tart bemutatót február 28-án, szerdán 18 órától a Puck Bábszínház. A kolozsvári intézmény és a Váróterem Projekt független színházi társulat koprodukcióját 2017. október 30-án a ZUG.zone-ban mutatták be első ízben, olvasható a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben.

A két társulat 2017 júniusában Hősök és hősnők címmel meseíró pályázatot hirdetett III–VII. osztályos gyerekeknek, amelyre tizennégy mese érkezett, ezek közül a leginspirálóbbak szolgáltak alapul az előadás létrejöttéhez. A mesék beérkezése után a két társulat 2017. június 21–22-én bábszínházi műhelyt tartott a gyerekszerzőknek. A műhely végén a szervezők emléklappal és a Koinónia Könyvkiadó, a Gutenberg Kiadó és a Napsugár gyermeklap jóvoltából könyvcsomaggal köszönték meg a gyerekek munkáját.

A számos bábtechnikát felvonultató előadást Imecs-Magdó Levente, a Váróterem Projekt független színházi társulat vezetője rendezte, a Sárkány-művek koprodukció az első rendezői bemutatkozása.

Meseország királyának három lánya idegen helyen, egy sötét szobában ébred. Elrabolta őket a sárkány, és kénytelenek Eleségfeleséggel – a sárkány egyik korábbi áldozatával – közösen raboskodni. Eleségfeleség abban bízik, hogy Étel vitéz hamarosan kiszabadítja őt a fogságból. A lányok nem tétlenkednek, hanem minden erejükkel, tudásukkal és ösztönös megérzésükkel azon vannak, hogy megtalálják a szabadulás kulcsát. A kényszerhelyzetben szórakoztató történetek kelnek életre, a szabadulás pedig a legváratlanabb módon történik, olvasható a bábszínház közleményében.

Dramaturg és zeneszerző: Bertóti Johanna; bábtervező Kürti Andrea; a jelmezeket Kupás Anna tervezte. A szereposztásban négy Vártóterem Projektes színész játszik: Sebők Maya, Udvari Kardos Tímea, Pál Emőke és Csepei Zsolt, a Puck Bábszínház részéről pedig László Réka bábszínészt láthatják a színpadon. Hang és fénytechnikus: Sipos Júlia.

A bábelőadás 7 éves kortól ajánlott .

(Borítókép: Jelenet az előadásból. Fotó: Puck Bábszínház)

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Közel 900 jogosítványt vontak be a ...
VIDEÓ – KMN: György Attila kerek ...
VIDEÓ - KMN: A szecesszió Kolozsváron. ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ