Sárga viharjelzés - hófúvás, szél és hideg a fővárosban valamint 32 megyében
Külügyi figyelmeztetés a Magyarországra utazóknak
Külügyi figyelmeztetés a Magyarországra utazóknak
Vissza

Sárga viharjelzés - hófúvás, szél és hideg a fővárosban valamint 32 megyében

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése illetve figyelmeztetése szerint havaseső, havazás, erős széllökések és lehűlés várható vasárnap reggeltől az ország nagy részén, a figyelmeztetés kedd estig szól. Az utak csúszósakká válhatnak, ezért óvatosabb, az időjárásnak megfelelő közlekedésre figyelmeztetnek, a hegyekben nagyobb lesz a hóréteg. Olténiában és Dobrudzsában főleg esőzés várható, Erdély nagy részében havaseső.

A közlekedést jelenleg is ónos eső nehezítheti, különösen az ország déli régiójában. Bukarestben a Henri Coandă nemzetközi repülőtéren 10 járatot le kellett állítani, mivel a jeges pályákon lehetetlen a felszállás. Ez az intézkedés 1000-1500 utast érint.

A román külügy utazási figyelmeztetést adott ki vasárnap Magyarországra, március 18-án és 19-én az ország keleti és északkeleti régiójában vörös jelzésű, havazásra és hóviharra vonatkozó riasztás van érvényben.

A riasztás Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdu-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Heves megyében érvényes, ahol erős szél által kísért bőséges havazás várható.

A bajba jutott román állampolgárok Románia budapesti nagykövetségétől kérhetnek konzuli segítséget a +36 1 384 7689-es telefonszámon, illetve a sürgősségi célokra fenntartott +36 305 356 912-es telefonszámon fordulhatnak a román diplomáciai képviselethez.

A külügyminisztérium felhívja a külföldre utazó román állampolgárok figyelmét a Călătoreşte în siguranţă applikációra, amelyen utazási tanácsokat kaphatnak, és tájékozódhatnak az érvényben lévő figyelmeztetésekről.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Júliusban kezdik a Békási út ...
Rendezvényajánló
Az amerikai filmakadémia kiáll korábbi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ