Sárga riasztás havazás és erős szél miatt
Vissza

Sárga riasztás havazás és erős szél miatt

Sárga riasztást adott ki ma az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) 26 megye hegyvidéki térségére a várható erős szél és havazás miatt.

A figyelmeztetés Fehér, Argeş, Arad, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Brassó, Buzău, Kolozs, Krassó-Szörény, Kovászna, Dâmboviţa, Gorj, Hunyad, Hargita, Máramaros, Maros, Neamţ, Prahova, Szeben, Szilágy, Szatmár, Suceava, Temes, Vâlcea és Vrancea megyét érinti.

Az ANM szerint kedd 20 órától szerda 18 óráig a hegyekben havazásra és megerősödő szélre kell számítani, 80-100 km/órás sebességgel is fújhat a szél, felkavarva a havat és csökkentve a látótávolságot.

A lehulló csapadék mennyisége helyenként meghaladja a 15-20 litert négyzetméterenként, az Erdélyi-középhegységben, a Déli-Kárpátokban és a Keleti-Kárpátok északi részén jelentős vastagságú hóréteg képződhet.

A meteorológusok szerint havas eső és havazás várható még Máramarosban és Erdély északkeleti térségeiben is. Helyenként másutt is megerősödik a szél, 50-60 km/órás széllökésekre is számítani lehet.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az Autoworld megnyitotta első ...
Véglegesen a reformátusoké a várudvari ...
Harminc százalékkal esett vissza a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ