Röplabda Román Kupa: szoros küzdelem Désen
Vissza

Röplabda Román Kupa: szoros küzdelem Désen

A férfi röplabda Román Kupa első szakaszában a Kolozs megyei rangadón a Dési Egyesülés 3:2 (–21, –18, 23, 20, 14) arányban legyőzte a Kolozsvári Universitatea Sportklub csapatát.

(erkedi, póka)

Erre szokták mondani, hogy a sírból hozták vissza a találkozót a hazaiak. A két Kolozs megyei csapat óriási csatát vívott a továbbjutásért. Nagy meglepetésre a bajnokságban gyengébben szereplő, Lőtei Rómeó Attila edzette főiskolások kezdtek jobban, és elhúztak 2:0-ra, biztosan nyerve az első két szettet. Mintha a kolozsváriak lettek volna a házigazdák, olyan jól játszottak, felszabadultan szerepeltek a dési sétatéri sportcsarnokban.

A Román Kupa első menetében a hétvégén hiába volt ekkor előnyük, az Egyesülés szoros küzdelemben végül a maga javára fordította az eredményt, méghozzá nagy lelkesedés és ádáz harc következtében, megnyerve a következő három szettet. Kevesen gondolták Désen, hogy ilyen nagy erőfeszítés (122 percet tartott a párharc) után jutnak tovább a kupában. Marius Dascălu és Szilágyi Tibor edzők tanítványai közül a kupameccsen a legjobb teljesítményt ezúttal is a 18 éves szucsávai születésű Alex Raţă nyújtotta, aki az egyetemisták elleni találkozón 21 pontot ért el. A vendégek legjobb játékosa a 32 esztendős Vlad Negrean volt, aki egymaga 29 pontot szerzett alakulatának. Máskülönben ő az Universitatea legjobb embere a dési születésű Marius Şoloc mellett.

Ugyancsak a Román Kupa első fordulójában Bukarestben: • Steaua–Nagybányai Tudomány/Ştiinţa Explorări 3:1 (19, 22, –23, 21) – csütörtökön játszották. Vasárnap játsszák a Buzăui Gloria MSC–Aranyosgyéresi MSC találkozót. A 2. szakaszba jutásról egy találkozó dönt.

A férfi A1-osztály 9. fordulójából előrehozott bajnoki mérkőzésen: • Galaci Arcada–Nagybányai Tudomány/Ştiinţa Explorări 3:0. Az állás: 1. Arcada 18 pont/7 mérkőzés, 2. Zilahi MRK 15/6, 3. Krajovai U MSC 14/6, …, 6. DÉS 10/6, …, 9. KOLOZSVÁR 2/6, 10. ARANYOSGYÉRES 1/6.

A november 30-i 7. fordulóban mindhárom Kolozs megyei gárda pályaválasztó: a kolozsvári Horia Demian Sportcsarnokba a krajovai együttes látogat, a gyéresiek a Buzăui Gloria MSC-t látják vendégül, míg a désiek a bajnok Arcadával mérkőznek.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az eMag online kereskedő 90 millió ...
A nyári előszezonban csaknem ...
Orvosi és filozófiai tanulmányoktól a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ