Rajt a férfi röplabda A1-osztályban

Rajt a férfi röplabda A1-osztályban
E hétvégén elkezdődik a harc a pontokért a férfi A1-osztályú röplabdabajnokságban. Először történik meg, hogy a férfiaknál Kolozs megyét három csapat képviseli: a Kolozsvári Universitatea Sportklub, az Aranyosgyéresi MSC és a Dési Egyesülés.

(erkedi, póka)

Utóbbi együttes hazai pályán kezd, ellenfele a tavalyi évad 3. helyezettje, a jó képességű Bukaresti Steaua. A mérkőzést szombaton 18 órai kezdettel rendezik a sétatéri sportcsarnokban. Eddig Désen ingyenes volt a belépés, ezúttal azonban 10 lejbe kerül a jegy, a nyugdíjasok és a gyerekek féláron juthatnak be a terembe. Marius Dascălu és Szilágyi Tibor edzők rendelkezésére az új idényben 12 játékos áll. A régi keretből négyen távoztak, az újoncok száma pedig hét. Ők a következők: Eduard Ocunschi, Mihai Tarţa, Sorin Andrei  Dragomir, Cristian Vlad Curuia Pop, Nemanja Vidovics, Dan Ştefan Florea és Tudor Paul Magdaş. A  keret hivatalos bemutatása a szombati bajnoki mecss ellőtt lesz.

Az újonc gyéresiek is hazai pályán mutatkoznak be, ugyanabban az időpontban rendezik a meccset, mint Désen, az MSC ellenfele pedig a jó képességű Galaci Arcada.

A Kolozsvári Universitatea Sportklubra krajovai kiszállás vár, a találkozó szombaton 17.30-kor kezdődik. A kolozsváriakhoz is hét új játékos érkezett a nyáron, mégpedig Paul Cămui, Silviu Grigoraş, Liviu Râpeanu, Şerban Paşcan, Vlad Negrean, Eduard Catrina és Marius Şoloc, a kispadon pedig most már a lengyel Piotr Sobolewsky ül edzőként.

Nem éppen a legjobb körülmények között kezdi az új bajnokságot a Zilahi MRK. Sérülés miatt nem léphet pályára a keret legjobb játékosa, a dési születésű sokszoros válogatott játékos, Andrei Spânu. A Meszes alji városban rendezett nyitány előtti barátságos tornán ugyanis bokasérülést szenvedett, így szereplése kétségessé vált. A Németországban is megfordult röplabdázó a bajnoki ezüstérmes Galaci Arcada alakulatától került Zilahra ezen a nyáron.

Az élvonal első fordulójában a Zilahi MRK otthon fogadja a szomszéd Nagybányai Ştiinţa Explorări csapatát. Az összecsapást vasárnap 18 órakor rendezik.