Röplabda Eb-selejtező: januárra halasztották a kvalifikációt
Vissza

Röplabda Eb-selejtező: januárra halasztották a kvalifikációt

Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) januárra halasztotta az eredetileg augusztusra és szeptemberre tervezett Európa-bajnoki selejtezőket.

A kontinentális szövetség honlapjának beszámolója szerint a CEV az elmúlt időszakban folyamatosan tárgyalt a lehetőségekről a tagszövetségekkel és a részvényesekkel, s végül úgy döntött, a koronavírus-járványt követő bizonytalan helyzetben nem rendezi meg nyár végén a selejtezőket, hanem januárra halasztja azokat.

A kvalifikációs sorozat lebonyolítása is változik: az oda-visszavágós rendszer helyett mindkét nem számára minden csoportban két tornát rendeznek január 7–10., illetve 14–17. között.

A magyar válogatottak közül a G-csoportban szereplő férfi csapat az első időpontban rendező lesz, a második hétvégén pedig Portugáliában szerepel. A csoportnak még a fehérorosz és a norvég csapat tagja.

A nők előbb Franciaországba utaznak, majd a második tornán hazai környezetben lépnek pályára a francia mellett az izraeli és a dán együttes ellen. Minden csapat mindkét helyszínen mindenkivel játszik, így hat mérkőzés után alakul majd ki a sorrend.

A férfiaknál a hét csoportgyőztes mellett az öt legjobb második, a nőknél mind a hat csoportból a két legjobb jut ki a jövő őszi kontinenstornára, amelyen már biztosan ott van a négy-négy házigazda mellett a tavalyi Eb legjobb nyolc-nyolc helyezettje.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint tornák helyszíneként Szombathely, Nyíregyháza, Budapest, esetleg Békéscsaba van terítéken.

A férfiak Eb-jét Lengyelországban, Csehországban, Észtországban és Finnországban rendezik, a női tornának Szerbia, Bulgária, Horvátország és Románia ad otthont.

Mivel a nőknél Románia társrendezője a kontinensviadalnak, a selejtezővel nincs gondja. A román férfi válogatott az E-jelű négyesben szerepel Albánia, Szlovákia és Svájc társaságában, az első selejtezőtornát Szlovákiában, a másodikat Romániában bonyolítják le a tervek szerint.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Bajnokok Ligája: a Ferencváros 55 év ...
Táblagépeket ajánlott fel Kolozs megyei ...
Más módszerrel kell tanítani és tanulni ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ