Ronnie O’Sullivan hatodszor sznúker-világbajnok
Vissza

Ronnie O’Sullivan hatodszor sznúker-világbajnok

Ronnie O’Sullivan (a képen) hatodik sznúker-világbajnoki címét szerezte meg, mivel a döntőben 18–8-ra legyőzte vasárnap a szintén angol Kyren Wilsont a sheffieldi Crucible Színházban.

A 44 éves játékos – aki sikeréért 500 ezer fontot kapott – ezzel utolérte az örökrangsor második helyén a legendás Steve Davist és Ray Reardont, és már csak egy diadalra van a hét vb-címmel éllovas Stephen Hendrytől.

O'Sullivan a nyitófordulóban vb-rekordot döntött azzal, hogy mindössze 108 perc alatt 10–1-re verte a selejtezőből főtáblára jutott thaiföldi Thepchaiya Un-Nooht, ezzel 41 percet faragott a korábbi csúcson.

A Rakétának becézett angol sztár tavaly óriási meglepetésre kikapott a világbajnokság történetének első amatőr játékosától, James Cahilltől.

Az eredetileg áprilisra tervezett vb a koronavírus-járvány miatt csak július 31-én rajtolt. Az első napon még korlátozott számban beengedtek nézőket, aztán a brit szigorítások következményeként a második naptól zárt kapuk mögött zajlott az esemény. A kormány azonban pénteken ismét engedélyezte a nézők beengedését a kiválasztott teszteseményekre, így a döntőt mintegy háromszázan látták a helyszínen.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tătaru Kolozsváron: növelik a kórházak ...
Klímasemlegessé, élhetővé tennék ...
Erdélyi online konzultáció 2020

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ