Roncstelepen lenne a helye a hazai autópark közel felének
Idén még jobban felpöröghet a használt autók piaca
Idén még jobban felpöröghet a használt autók piaca
Vissza

Roncstelepen lenne a helye a hazai autópark közel felének

A forgalmi engedélyeket és hajtási jogosítványokat kibocsátó országos igazgatóság adatai szerint tavaly év végén 5,47 millió személygépkocsi volt forgalomba írva Romániában, amelyek több mint 41%-a 16 évesnél idősebb autó volt. Az újonnan, vagyis 2016-ban beíratott autók közül ugyanakkor csak minden negyedik volt új, a többit külföldről hozták be használt autóként, és miután idén február 1-jétől eltörölték a környezetvédelmi illetéket, várhatóan az arány tovább fog romlani. A gépkocsipark kiöregedésének okait sokáig lehetne elemezni: egyesek szerint a hazai mentalitás a hibás abban, hogy Európa roncstelepévé váltunk, mások szerint a helyzet sokkal egyszerűbb: a romániaiak olyan autót vásárolnak, amilyet meg tudnak engedni maguknak – ezért hoznak be 10 évesnél is idősebb autókat nyugatról. Érdemes még mindehhez hozzátenni: a Romániában elkelt új autók jelentős részét nem magánszemélyek, hanem cégek vásárolják.

 

A forgalmi engedélyeket és hajtási jogosítványokat kibocsátó országos igazgatóság (DRPCIV) adatai szerint a hazai gépkocsipark tavaly év végén 7 millió járművet tett ki, ezekből 5,47 millió személygépkocsi. Ez utóbbi kategóriában egy év alatt 6,1%-os volt a növekedés: 2016-ban 115 ezer új autót és mintegy 300 ezer használt, külföldről behozott autót írattak forgalomba Romániában.
A hazai utakon közlekedő személygépkocsik életkorára vonatkozóan a DRPCIV adataiból megtudjuk, hogy azoknak csupán 3%-a két évesnél újabb, ezzel szemben a személygépkocsik majdnem 21%-a (tehát nagyjából 1,2 millió autó) 20 évesnél öregebb. Szintén 21%-ra tehető a 16 és 20 év közötti autók aránya, és 29%-os a 11–16 év közöttieké. További 21%-ot tesznek ki a 6–10 éves autók, és 4,4%-ot a 3–5 évesek. Vagyis, ha ezeket a számokat összeadjuk, kiderül, hogy a Romániában forgalomba íratott autók 71%-a 11 évesnél öregebb.
Egyes statisztikák szerint az EU-s országokban 15 év egy-egy autó átlagéletkora, vagy legalábbis, ha még működőképes is, ezt követően már roncstelepre viszik. Ilyen szemszögből nézve a hazai gépkocsipark több mint 40%-a, 2,2 millió autó érett meg a kicserélésre.

{Tovább olvasható még 522 szó.}
További „sajnálatos” adat, hogy a személygépkocsik 61%-a benzines, 39%-a dízel, ami azt jelenti, hogy a korszerű, környezetkímélő hibrid és elektromos autók aránya elméletileg 0. Valójában 11,3 ezer a számuk, ami körülbelül 0,2%-ot jelent... Visszatérve a tavalyi személygépkocsi-piacra, azt már korábban megírtuk, hogy az új autók piacán 115 ezer új
Ha érdekli a teljes történet, legyen prémium tag vagy ha már az, 

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Differenciált tételek magyar diákoknak ...
Fehér gólyákat gyűrűznek Kolozs megyében
Sikeres üzleti tervek és barátságok ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Zöld diót szentivánkor
  • Ötszáz kilométer két keréken a ...
  • I. Fehér Megyei Magyar Napok: minőségi ...
  • A Mi Tornavizsgánk
  • Történelmi kisebbségeinkről