Romániában meghaladta a 750 ezret az igazolt fertőzések száma
Vissza

Romániában meghaladta a 750 ezret az igazolt fertőzések száma

Romániában meghaladta szerdán a 750 ezret a járvány kezdete óta beazonosított koronavírus-fertőzések száma, a napi esetszámok pedig továbbra is stagnálást jeleznek, az utóbbi két hétben nem lassult már a járvány terjedése.

A stratégiai kommunikációs törzs szerdai adatai szerint az utóbbi 24 órában - két hét után először - ismét több mint háromezer (3048) embernél mutatták ki a fertőzést: ez csaknem 25 százalékkal haladja meg az utóbbi két hét átlagát, amely február eleje óta 2450 körül mozog.

Tavaly november végén a napi esetszám még többször meghaladta a tízezret, a fertőzésszám kéthetes átlaga megközelítette a 8500-at, az ismert aktív esetek száma pedig 120 ezer fölött volt.

Az azóta tartó javuló tendencia megtorpanását jelzi, hogy a jelenleg is fertőzőként nyilvántartott aktív esetek száma - amely január végéig harmadára esett vissza - februárban már nem csökkent, és továbbra is 35 ezer körül stagnál. Hasonlóképpen három hete megtorpant a járványnak tulajdonítható elhalálozások számának csökkenése: míg tavaly december elején a napi 160 haláleset számított átlagosnak, január 21-éig az utóbbi két hetes átlag napi 80-ra csökkent, ez az utóbbi három hétben viszont már nem változott.

Szerdán 79 koronavírusos beteg vesztette életét Romániában.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Fogadj örökbe egy új kolozsvári ...
Különleges adatbázist hoztak létre ...
Miniszterelnök: napi 115 ezer személyt ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ