Romániában a legveszélyesebb bringázni
Vissza

Romániában a legveszélyesebb bringázni

Románia az Európai Unió (EU) legveszélyesebb országa a kerékpárosok számára: 2017-ben egymillió lakosra számítva tíz biciklis vesztette életét a közutakon. Ezzel szemben Luxemburgban és Cipruson egyetlen kerékpáros sem halt meg balesetben – jelentette ma az Eurostat.

Az EU-s átlag egymillió lakosra 3,9 halott.

Az Európai Unió statisztikai hivatalának adatai szerint a közúti balesetben elhunyt gyalogosok száma is Romániában a legmagasabb (37 haláleset/millió lakos), míg ez Dániában a legalacsonyabb (3 haláleset/millió lakos).

Az Európai Unióban 2017-ben közúti balesetekben összesen körülbelül 25 ezer halálesetet regisztráltak, ami egymillió lakosra számítva 50 halálos balesetet jelent. Ezek csaknem fele (46%-a) személygépkocsik utasai közül került ki, ezt követik a gyalogosok (21%), a motorkerékpárosok (15%), és a kerékpárosok (8%), míg a többiek (10%) más közúti szállítási forma áldozatává váltak.

2017-ben Romániában 1 951 halálesetet regisztráltak a közúti balesetekben, ebből 812-en személygépkocsiban vesztették életüket, 733 gyalogos és 191 kerékpáros halt meg.


EZ ÉRDEKELHETI
HŰHA ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Novák Eduárd: 2032-ben Románia a ...
Gheorghiță: az oltások hatékonyak az új ...
Tíz napos csúszást okoz a kevesebb ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ