Robotika hétvége Kolozsváron
Vissza

Robotika hétvége Kolozsváron

A jövő városait építik a fiatalok a BRD FIRST Tech Challenge országos robotikaversenyen. Középiskolás diákok több tucatnyi csapata méri össze projektjeit péntektől vasárnapig a vetélkedő első regionális fordulójában, a kolozsvári Innovációs Parkban (Cluj Innovation Park).

A vetélkedő negyedik évadának nyitórendezvénye ez, regionális fordulók lesznek még Temesváron, Jászvásáron és Bukarestben is, majd március végén a legjobbak ismét Kolozsváron vetélkednek az országos bajnokságon. A vetélkedőn 197 hazai csapatban több mint 3 ezer középiskolás diák vesz részt, a csapatok 93 városból származnak. A kolozsvári regionális szakaszon 23 város 44 csapatát láthatjuk, és egyet Törökországból is. A BRD FIRST Tech Challenge versenyt szervező Natie Prin Educatie Egyesület (nemzet oktatás által) képviselője, Dana Războiu szerint a verseny nemcsak a robotokról szól, hanem ugyanolyan mértékben az emberekről is. Közleményük szerint csapatmunkára tanítják a gyerekeket, akik azt is megtapasztalhatják, mit jelent kisvállalkozásként vagy start-upként menedzselni csapatukat.

A vetélkedő idei évadának témája a jövő városaira vonatkozó Skystone, a részvevő csapatok feladata innovatív megoldásokat találni azokra a problémákra, amelyekkel az emberiség majd szembesül. A rendezvényre ingyenes a belépés. A kétnapos megmérettetést díjkiosztó zárja február 9-én, vasárnap 15.30 órakor. Az országos bajnokságot március 27-29 között szervezik a kolozsvári Sportcsarnokban.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Választás: felügyeli a ...
Választás: a koronavírussal fertőzöttek ...
Másodfokú viharriasztás harminc megyében

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ