RMDSZ: Háromnyelvű helységnévtáblát az állomáson is!
Vissza

RMDSZ: Háromnyelvű helységnévtáblát az állomáson is!

Háromnyelvű helységnévtábla kihelyezését kezdeményezi az RMDSZ városi tanácsosi frakciója a kolozsvári állomás épületeire. Ilyenformán nem csak Cluj-Napoca, illetve Cluj-Napoca Est lenne kiírva, hanem a magyar és német településnév is.

Rácz Béla-Gergely frakcióvezetőtől megtudtuk: a kezdeményezést eljuttatták a városi tanács liberális, USR-s és szociáldemokrata párti frakcióvezetőihez is támogatásukat kérve. A választ vasárnapig várja az RMDSZ, a kezdeményezést viszont a román pártok képviselőinek hozzájárulása nélkül is előterjesztik a kolozsvári vasútigazgatósághoz, amely ebben az ügyben illetékes dönteni.

Többnyelvű helységnévtáblák kihelyezésére volt már precedens – indokolja az RMDSZ kérését. A román államvasutak eddig sem zárkózott el, hogy ott, ahol a helységnévtáblák többnyelvűek, az állomáson is így szerepeljen az illető település neve, lásd Nagyvárad, Szatmárnémeti vagy Marosvásárhely esetét.

Kolozsváron 2017-ben kötelezte a bíróság az önkormányzatot arra, hogy többnyelvű táblákat helyezzen el a város bejáratánál. 

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Október 1-jétől csak útlevéllel lehet ...
Florin Cîțu a PNL új elnöke
Újraszentelték a felújított ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ