Rendőrség: Az áldozat hergelte a medvét
Vissza

Rendőrség: Az áldozat hergelte a medvét

A medve által Kőrispatak közelében megölt fiatalember ingerelte az állatot, fadarabokat és egyebeket dobált a barlangjához - derült ki a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozásából.

„A vizsgálat szerint az áldozat másfél kilométerre Kőrispataktól megállt a szekérrel és mintegy 15 méterre közelítette meg a medve barlangját, fadarabokat és egyebeket dobált arra, és amikor látta, hogy nem történik semmi, elindult a barlang felé, ahonnan azonban előjött a medve és akkor történt a tragédia” - közölte az Agerpres hírügynökséggel Incze Miklós, a rendőrség sajtóosztályának munkatársa.

Az információkat Fazakas Attila, a székelykeresztúri vadásztársaság elnöke is megerősítette, aki szerint az áldozat „végzetes hibát” követett el.

„Szegény fiú nem tartotta be az elemi szabályokat. Kicsit ivott is, s bár hajtóként is dolgozott és többször találkozott már medvével, nem vette figyelembe, hogy milyen veszélynek teszi ki magát” - mondta Fazakas Attila. Hozzátette: a pénteki tragédia után az amúgy monitorizált állat viselkedése agresszívvá vált, a vadászokra is rátámadt, „csaknem le kellett lőniük önvédelemből". A szakember szerint az állatot ki kell lőni, a bocsait pedig a balánbányai rezervátumba kell szállítani. Úgy véli, nem lenne eredményes, hogy elaltassák és csendesebb helyre költöztessék, mert esetleg még agresszívebbé válna, ha nem a barlangjában ébred fel. A szakemberek javaslataikat felterjesztették a környezetvédelmi minisztériumba és kilövési engedélyért folyamodtak a hatósághoz.

A medve péntek délelőtt, Kőrispatak mellett támadt egy 35 éves férfira. Az áldozat a mentőautóban, a kórházba menet halt bele sérüléseibe.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Orban: a felelősségvállalás ...
A „Szirén“ már nincs egyedül. ...
Szokatlan előadás egy betegség ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ