Rendezvényajánló
Vissza

Rendezvényajánló

Kérdezzen ön is Navracsics Tibortól!Navracsics Tibort, az Európai Bizottság kultúráért, oktatásért, ifjúságért és sportért felelős biztosát és Vasile Puşcaşt, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem professzorát kérdezhetik a kolozsváriak az ifjúságot érintő kérdésekről, az oktatásról és az Európai Unió jövőjéről május 17-én 18:30-tól az ImpactHub-ban (Kolozsvár, Gării/Állomás utca 21., D épület földszint). A beszélgetésen szó lesz arról, hogy milyen szerepet játszik az oktatás a gazdaságban, hogy hogyan készíthetjük fel a fiatalokat a jövő munkaerőpiaci kihívásaira, és hogy hogyan támogathatja a kultúra az innovációt és az európai identitás kialakítását. A belépés ingyenes, regisztrálni https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/cluj-napoca1 linken lehet. A rendezvényt az Európai Bizottság romániai képviselete szervezi.

Növények Napja Kolozsváron

A kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem közbenjárásával, amely az Európai Növénytudományi Szervezet (EPSO) országos koordonátora, Románia is bekapcsolódik a Növények Napja rendezvényeket szervező 150 ország sorába. A rendezvény célja felhívni a figyelmet a növényvilág rejtett szépségeire, illetve arra, hogy a növénytudomány mennyire fontos szerepet játszik a mezőgazdaságban, kertészetben, erdészetben, gyógyszerkészítésben. A rendezvény kulcsüzenete a növények környezetvédelmi szerepére összpontosít. Az Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem május 18-án tematikus kiállításokra és az egyetemi laborok megtekintésére invitálja az érdeklődőket. A kezdeményezéshez csatlakozott a BBTE Biológia Kara, illetve a Botanikus kert is, ahol párhuzamosan zajlanak különböző rendezvények. Romániában még Zsibón, Bukarestben és Aradon ünneplik a növények napját.

III. Bejön a vidék!

Ismét erdélyi termelők vásárát szerveznek 2017. május 20-án, szombaton, 9–18 óra között a Fogoly/Potaissa utcában. A rendezvény célja, hogy lehetőséget teremtsen az erdélyi gazdáknak a kolozsvári vásárlókkal való találkozásra. A vásárosok részvétele ingyenes, illetve standokat is bérmentesen biztosítanak számukra. A helyek száma korlátozott, ezért arra kérik a kistermelőket, hogy a 0762-248686 telefonszámon vagy kolozsgazda@gmail.com e-mail-címen jelezzék részvételi szándékukat.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Lezuhant egy helikopter Torda mellett ...
„Itt a tudomány és a vallás kéz a ...
Konfirmálás – a felnőtté válás ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vígképű lovag – Dávid Gyula ...
  • A második bécsi döntés
  • Próbacikk
  • Erre költik a magyarországi támogatást: ...
  • A kántor feladata: Isten dicsőítése