Rendezői díjra jelölték Tompa Gábort
Vissza

Rendezői díjra jelölték Tompa Gábort

Tompa Gábor rendezőt is díjra jelölte a Romániai Színházi Szövetség (UNITER), amely pénteken hozta nyilvánosságra a jelöltek listáját.

Tompát a legjobb rendezésért járó díjra javasolta a szövetség, amit az alkotó A velencei kalmár című Shakespeare-darab színpadra állításáért érdemelt ki. A produkciót 2018-ban mutatta be a Kolozsvári Állami Magyar Színház.

A román színházi szakma legrangosabb díjait jelentő elismeréseket tavasszal adják át. A Monica Andronescu, Oana Borş és Mircea Morariu színikritikusokból álló zsűri Tompa Gábor mellett Victor Ioan Frunză és Alexandru Darie rendezőket is jelölték a kategóriában.

Az UNITER az idén életműdíjat ad Maia Morgenstern és Florin Piersic színészeknek.

A legjobb előadásért járó díjra is három produkciót javasoltak. Erre az elismerésre a Radu Afrim által a bukaresti Nemzeti Színházban megrendezett Akasztottak erdejét, Andrei Şerban által a bukaresti Metropolis Színházban színpadra állított Sirályát, valamint a Silviu Purcăretének a japán Negyedik Curuja Nanboku egyik műve által ihletett előadását javasolták. Ez utóbbit Purcărete a Nagyszebeni Radu Stanca Színházban rendezte.

A további jelöltek listája az UNITER honlapján – www. uniter.ro – érhető el.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Vasárnap éjfélig interneten vetít ...
Törölték a stockholmi Nobel-díjátadót
Koronavírus az Apáczaiban – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ