Ráleltek a legszebb erkélyre, ablakra és homlokzatra
Vissza

Ráleltek a legszebb erkélyre, ablakra és homlokzatra

Döntött a Virágos Kolozsvár mozgalom által meghirdetett legszebb erkély, ablak és homlokzat kategóriákban szervezett verseny nyerteseiről a Kolozsvári Városszépítő Egylet felkért zsűrije, azaz Kalló Angéla, a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem oktatója, fotóművésze; Szabó Lilla, a Kincses Kolozsvár Egyesület programigazgatója, kultúrmenedzser; Florin Moroşanu, a Kolozsvári Művelődési Ház igazgatója, történész;Andi Daiszler, A Kolozsvári Kulturális Központ marketing menedzsere, újságíró és Macalik Arnold, építész. A legszebb erkély díjat Lokodi Noémi Erkély pályázatának ítélték oda, a legszebb homlokzat díját Székely István Homlokzat és erkély pályázata érdemelte ki, a legszebb ablak díját pedig Lupan Cristina Petúnia pályázata nyerte. A zsűri különdíja Zolcsák Péter Györgyfalvi erkély pályázatáért jár, az egyesület különdíjat osztott még Láng Éva Magyar utca és Nădăşan Mirela Mirela erkélye pályázatáért.

A több mint két hónapig zajló Virágos Kolozsvár mozgalom célja az volt, hogy Kolozsvár betondzsungelét virágokba öltöztesse, arra buzdítva lakosságát, hogy különféle virágokkal díszítsék életterüket. A mozgalom során ablakokat, teraszokat és homlokzatokat lehetett elsősorban virágba borítani, azonban a zsűri különdíjas nyerteseket is kiválasztott.

A virágbarát zsűritagok különböző szempontokat vettek figyelembe döntéshozatalkor, amelyek elsősorban azt mérték fel, hogy a benevezett projekt megfelelnek-e a pályázat kiírásának, hiszen kizárólag kolozsvári helyszíneken készült fényképekkel lehetett pályázni. A kritikus szemek megvizsgálták a növények elhelyezését, a szín- és formavilágát, azt, hogy mennyire van összhangban a környezettel, valamint azt is figyelembe vették, hogy a közismert petúnián és muskátlin kívül akad-e más növény az adott pályázatban.

A Kolozsvári Városszépítő Egylet tagjai ezúton is szeretnék kifejezni köszönetüket mindazoknak, akik bekapcsolódtak a Virágos Kolozsvár mozgalomba, és ezáltal szebbé, esztétikusabbá, virágosabbá tették lakókörnyezetüket. Remélik, hogy a jövőben is közösen folytatják tovább a munkát és valósítják meg a kitűzött célt.

A borítókép Zolcsák Péter pályamunkája


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sporthírek röviden a nagyvilágból
Online filmvetítés Törőcsik Mari ...
Szabadnap az oltásra jelentkezőknek?

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ