Raed Arafat: áltéma a bejáratoknál történő lázmérés
Vissza

Raed Arafat: áltéma a bejáratoknál történő lázmérés

A zárt nyilvános terek bejáratánál történő lázmérés egy újabb megosztó áltéma - írja mai Facebook-bejegyzésében Raed Arafat államtitkár.

A katasztrófavédelem vezetője szerint a módszert - tömeges szkennelés formájában - számos országban és repülőtéren használják.

A testhőmérsékletet érintés nélkül, digitális lázmérőkkel mérik olyan zárt helyiségek bejáratánál, ahol felmerül a koronavírus terjedésének veszélye.

Hozzátette: a digitális hőmérő nem rögzíti a személyes adatokat, „nem ültet be chipeket”, „nem készít fotókat” és „senki személyi számát, nevét és címét nem regisztrálja”, hanem csupán megmutatja a testhőmérsékletet, amelyet képzett, nem orvosi személyzet értékel.

Az államtitkár kifejtette: ezek az intézkedések „nem örökkévalók”, de most alkalmazni kell, hogy elbátortalanítsák vagy kiszűrjék azokat, akik más életét kockáztatva hajlamosak egy hivatalba betegen is bemenni, hogy saját ügyeiket intézzék.

„Összegezve: jogod van ahhoz, hogy ne engedd, hogy megmérjék a lázadat, de akkor nem léphetsz be abba a zárt térbe, mert a közösségnek és az ott dolgozóknak viszont joguk van védekezni” - szögezte le Arafat.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szászfenes: új cégtársulás felel a ...
Több mint száz településen koszorúznak ...
Két kolozsvári koronavírus ellátó ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Kedves végzősök!
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?