Radu Jude legújabb filmje mától a mozikban
Vissza

Radu Jude legújabb filmje mától a mozikban

Radu Jude Heges szívek (Inimi cicatrizate) című, a 69. Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott filmjét láthatja a közönség mától a romániai mozikban. A kolozsvári gálavetítésre ma este 7 órától kerül sor a Florin Piersic (volt Köztársaság) moziban, az eseményen jelen lesz Lucian Teodor Rus és Alexandru Bogdan, a film két szereplője, akikkel Raluca Bugnar beszélget a vetítés után.

A továbbiakban, a Florin Piersic mozin kívül, a Győzelem és a Cinema City Iuliusban látható a Locarnóban a zsűri díjával, valamint az International Federation of Film Societies által felajánlott Don Quijote díjjal kitüntetett produkció.

A film története 1937-ben játszódik, amikor egy húszéves fiút, Emanuelt (Lucian Teodor Rus) csonttuberkulózissal utalnak be egy tengerparti szanatóriumba. A forgatókönyvet Radu Jude írta, operatőr Marius Panduru, producer Ada Solomon. Szereposztás : Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuț, Șerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Online filmekkel ünnepel a Művész mozi
Házhoz jön a Filmtettfeszt
Vasárnap lesz a Pilátus című film ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ