Rábólintottak a Hársfaillat óvoda leendő épületének felújítására
Vissza

Rábólintottak a Hársfaillat óvoda leendő épületének felújítására

Közel három millió euróba kerül az Állomás/Gării utca 4. szám alatti épület felújítása, ahova majd a Hársfaillatú óvoda csoportjai fognak költözni. Amint arról már írtunk, a Horea/Ferencz József úti Hársfaillatú óvoda csoportjait szétosztották a város óvodái között, és az önkormányzat által beígért új helyszín még nem használható.

A Kolozsvári Tanács mai ülésén elfogadták a fentebbi épület felújításának gazdasági és műszaki mutatóit, amiből kiderül: sokkal többe kerül egy meglévő épületet helyre hozni és a helyiségek méretét megváltoztatni, semmint új ingatlant felépíteni. Legalábbis ez volt a válasza az önkormányzatnak egy anyuka kérdésére. A város költségvetés-kiigazítása kapcsán további összegeket utaltak ki a fentebbi óvodának a költözködés lebonyolítására.

Emil Boc polgármester kifejtette: az épület jelenlegi állaga miatt a felújítási munkálatok nagyon sokba, pontosabban 2,8 millió euróba kerülnek, és az épület átadására csak jövő év októberében kerülhet sor. A polgármester biztosította a tanácsülésen résztvevő anyukát, hogy az Állomás utca 4. szám alatti ingatlanban majdan helyet kapó Hársfaillat óvodába járó gyerekeknek a legkorszerűbb feltételeket fogják biztosítani. A négyemeletes épület sorsa azonban még nem dőlt el teljes mértékben, mivel a felső emeletek helyiségeinek sorsáról még nem született döntés, és a felújítás csak az óvoda által elfoglalandó alsó szintekre vonatkozik. A tanácsosok felvetették, hogy ott szociális vagy szükséglakásokat alakítsanak ki, ám a polgármesteri hivatal nem volt vevő erre a megoldásra.

Az is szóba került, hogy az épülethez tartozó udvar elég kicsi, ezért a környékén akár játszóteret is kialakíthatna a polgármesteri hivatal, amit délelőtt az óvodások, délután pedig a környéken lakó gyerekek használhatnak. Úgy tűnik azonban, hogy ez az ötlet sem talált meghallgatásra, mivel az esetleges rongálások tetteseit nehezen lehetne felderíteni, és a helyrehozatal túl sokba kerülne.

Borítókép: Gergely Erika Facebook-oldala


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Folytatódnak a zárlatok a koronavírus ...
Elhunyt Richly Zsolt, A kockásfülű nyúl ...
Csoma Botond: hozzunk be új embereket ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A Híd-utcai kaputorony újabb részlete ...
  • RMDSZ 30 – ünnepi rendezvény ...
  • Nincs harag
  • VIDEÓ - #WEREMEMBER – Fotókkal a ...
  • Nemcsak a csillogás