Pszichológiai tanácsadás szorongó kamaszoknak
Vissza

Pszichológiai tanácsadás szorongó kamaszoknak

A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem szakemberei online pszichológiai tanácsadást nyújtanak olyan 11-15 éves gyermekeknek, akik szorongással vagy depresszióval küzdenek. Az ingyenes programot az egyetem Klinikai Pszichológia és Pszichoterápia Intézete kezdeményezte, koordinátora Anca Dobrean, egyetemi oktató.

„A gyermekek és serdülők körében gyakran előfordulnak szorongással és depresszióval kapcsolatos problémák, nem megfelelő kezelésük pedig később számos negatív következménnyel járhat a tanulókra, a családra és az iskolára nézve is” – jegyezte meg a program irányítója.

Szülői beleegyezést követően kérdőív segítségével mérik fel a gyermekek érzelmi fejletségét és viselkedését, majd szüleikkel együtt telefonos interjút készítenek velük. A kiértékelést követően az érzelmi problémákkal küzdő gyermekek online platform segítségével kognitív viselkedésterápiában részesülnek. „Az önbizalomhiány, a perfekcionizmus, az étkezés vagy az alvásprogram megváltozása, a túlzott szomorúság és az ingerlékenység olyan érzelmi problémák jelenlétére utalhatnak, amelyek orvosolhatók mentálhigiénés szakemberek segítségével” – tette hozzá Anca Dobrean.

A programba a http://bit.ly/SREBTonADP címen, vagy az emad.rebt@gmail.com email címre küldött levéllel lehet jelentkezni. További információk az emad.granturi.ubbcluj.ro/ oldalon érhetők el.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tánczos: követni fogják a faanyag útját
Rendhagyó ősbemutató a temesvári magyar ...
Kompromisszum a villanyszámlák esetében

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ