Premierrel kezdődik az évad a Reactornál
Vissza

Premierrel kezdődik az évad a Reactornál

A kéthónapos nyáriszünet után szeptembertől újra munkához látnak a Reactor Alkotói és Kísérleti Egyesületnél, a független színházi társulat az új évadot a Totul e bine când se termină (Minden jó, amikor véget ér) című előadás előbemutatójával, majd premierjével indítja, olvasható az egyesület közleményében.

A Reactor nyári Dráma 5 nevű foglalkozásán összesen öt színházi szöveg született, köztük Andreea Tănase Totul e bine când se termină című darabja, amelyet Radu Nica rendezésében mutat be a társulat szeptember 12-én, csütörtökön este 8 órától. Az előadás előbemutatója szeptember 11-én, szerdán, szintén este 8-tól lesz a társulat Petőti Sándor utca 4 szám alatti székhelyén. A Reactor negyedik alkalommal hirdetett műhelymunkát, idén összesen 5 drámaíró dolgozott júliusban a szövegein a Reactornál, Alina Nelega mentor szakmai irányításával, derül ki a közleményből.

A Totul e bine când se termină egy pár intim világába nyújt betekintést, két ember épp életük legfontosabb napját ünnepli. A humorral és őszinteséggel fűszerezett előadás egy párkapcsolat legfontosabb momentumain vezeti át a nézőt, nyitottságra inspirálva. Az előadás 16 éven felülieknek ajánlott.

A társulat más programokkal is várja közönségét szeptemberben: 21-én az În umbra marelui plan című, a nők kommunista időkbeli életét feldolgozó előadást játsszák, míg szeptember 22-én a Glorie látható, amely azt járja körül, hogyan befolyásolják az életünket és a társadalmakat a klasszikus mesék szerkezetei. A szeptember 26-ára műsorra tűzött, La Plasticatta című előadás a fogyasztói társadalom témáját kísérleti opera műfajban taglalja. A Just Push Play improvizátorai szeptember 15-én két egymást követő ülést tartanak, míg szeptember 28-án és 29-én a Reactor vendégeket fogad, a bukaresti VannerCollective Lemons. Lemons. Lemons. Lemons. Lemons című előadásával vendégszerepel Kolozsváron.

(Borítókép: Minden jó, amikor véget ér, rendező – balról a harmadik – és szereposztás. Fotó: Reactor/Facebook) 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért Díjak ...
Bolognai professzor, felvidéki ...
Alkotmánysértő volt Teodor Meleşcanu ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • RMDSZ 30 – ünnepi rendezvény ...
  • Nincs harag
  • Diákok, figyelem! Változnak az ingyenes ...
  • VIDEÓ - #WEREMEMBER – Fotókkal a ...
  • Trianon – Apponyi száz éve ...