Pilinszky-esttel ünneplik a magyar kultúra napját a kolozsvári színházban
Vissza

Pilinszky-esttel ünneplik a magyar kultúra napját a kolozsvári színházban

A magyar kultúra napja alkalmából január 22-én, szombat este nyolc órától Kicsid Gizella Pilinszky János verseiből összeállított Késő kegyelem című előadóestje tekinthető meg a Kolozsvári Állami Magyar Színház stúdiótermében – olvasható az intézmény közleményében.

Mint írják, a Pilinszky 100 emlékév részeként született Késő kegyelem című előadóest három téma megragadásával boncolgatja a létezésében vergődő ember természetét: háború, szerelem, Isten.

„Az Istennel való párbeszéd megkerülhetetlensége még a tudománytól fűtött világunkban is időről időre újra előkerül, ahogyan Pilinszky költészete is. Maga Pilinszky is azt írja az Ars Poetica helyett művében: »A tények mögül száműzött Isten időről időre átvérzi a történelem szövetét«. Kicsid Gizella Pilinszky-estje Bach zeneiségével, a maga személyes hangvételében keresi Pilinszky sorai között a párbeszédre való törekvést Isten és az elhagyatott ember között” – írják a közleményben.

Az előadásban zongorán közreműködik Horváth Zoltán, jegyek vásárolhatók a színház jegypénztárában, valamint online a www.biletmaster.ro weboldalon.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ha látja Molnár Beátát, hívja a ...
Felerősödött a munkaerő-ingadozás, ...
Háborús sebek és történelmi helyek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ