Pénz tűnt el a Báthory szülői szövetség kasszájából
Vissza

Pénz tűnt el a Báthory szülői szövetség kasszájából

Több mint tizenegyezer euró tűnt el a Báthory-líceum diákjainak szülei által működtetett szövetség bankszámlájáról. A szülők a szövetség volt elnökéről, Vilcsek Károlyról feltételezik, hogy hanyagul kezelte a rá bízott pénzt, hiszen a bankszámlához csak neki volt hozzáférése. A Szabadság megkeresésére a Báthory Szülői Szövetség (BSZSZ) jelenlegi elnöke, Király Attila készségesen ismertette a tényállást. Vilcsek Károlyt hiába hívtuk, nem vette fel mobilját, a volt elnökkel ügyvédje közvetítésével tárgyal a szövetség is. A BSZSZ február 15-i ülésén dönt arról, hogy bepereli-e Vilcsek Károlyt.

– Tavaly szeptemberben felkértük Vilcsek Károly, a szülői szövetség akkori elnökét, hogy szervezzen tisztújítást, de húzta-halasztotta az ügyet. Kezdetben nem is gyanítottuk, hogy miért. Úgy gondoltuk: Vilcsek felemelt fejjel fog távozni, mi pedig megköszönjük a szülői szövetség elnökeként eltöltött hét évet – magyarázta Király.

- Mivel túl sokáig halasztotta az átadást, kezdtük gyanítani, hogy bajok vannak. Végül a szülői szövetség október végén megszervezte a választást, amelyre azonban Vilcsek nem jött el. Meg kellett változtatni a statútumot, ezért novemberben újabb gyűlést tartottunk ügyvéd jelenlétében. Még akkor sem tudtuk, mekkora a hiány a szövetség kasszájában. Csak amikor novemberben a törvényszék által láttamozott új statútummal megjelentünk a bankban, akkor derült ki, hogy a szülői szövetség kasszájából eltűnt egy 50.000 lejes adomány, amit egy diák apukája adott a kisépület udvarának felújítására.   Eltűnt továbbá egy 250.000 forintos adomány is. Ugyancsak akkor tudtuk meg, hogy az októberi ülésünk után Vilcsek még kivett a szövetség bankszámlájáról 400 lejt, amit a gólyabál megszervezésére adományoztak. Kiderült továbbá, hogy a szövetség terhére kilenc telefonbérlet köttetett meg, amelynek ellenértékét Vilcsek nem törlesztette. Hangsúlyozom: a bankszámlához csak neki volt hozzáférhetősége. Ezt követően ajánlottuk Vilcsek Károlynak: fogadjon ügyvédet. Meg is történt, Vilcsek az ügyvédje által végül megüzente, hogy hajlandó 19.000 lejt, 250.000 forintot és a telefonbérletek ellenértékét visszafizetni. Ezt az októberben megválasztott vezetőség nem fogadta el, mivel úgy gondoltuk, hogy meg kell tárgyalnunk az osztályelnökökkel is. Január közepén meg is tartottuk az ülés, de a szülők véleménye megoszlott a további lépéseket illetően. Időközben Vilcsek ügyvédje újabb ajánlatot tett 30.000 lej, 250.000 forint és a telefonbérletek kiegyenlítésére. A Báthory Szülői Szövetsége jelenlegi vezetősége úgy döntött, hogy ezt az újabb ajánlatot február 15-én ismerteti a szülőkkel, és majd ezt követően határozunk az ajánlat elfogadásáról vagy a Vilcsek elleni per beindításáról – tájékoztatta lapunkat Király Attila.

A jelenlegi elnök azt hangsúlyozta: a szülői szövetség teljes mértékben független a Báthory-líceumtól, így az iskola vezetősége és tantestülete semmiféleképpen nem vonható felelősségre. – Az októberi választást követően jó csapat vezeti a szövetséget, amely csakis a gyerekek érdekét tartja szem előtt. Az elmúlt pár hónapban már nagyon sok olyan problémát oldottunk meg, amelyeket eddig sajnos nem sikerült – összegzett Király.   


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Babérkoszorús örökség: családi ...
Egyenesbe kerülhet a kerékpárutak ...
Egy hét múlva kihirdetik a DiscoverEU ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vádlottak padján
  • VIDEÓK - Magánház égett le Szászfenesen
  • A diplomátlan elit
  • Megnövelték a gyermekpénzt az RMDSZ ...
  • Szülő numeró 3