Pályázatot hirdetett könyvkiadásra a Scientia Kiadó
Vissza

Pályázatot hirdetett könyvkiadásra a Scientia Kiadó

A Scientia Kiadó, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem kiadója nyílt pályázatot hirdet erdélyi vonatkozású tudomány-, művészet-, irodalom- vagy technikatörténeti tárgyú könyvek megjelentetésére.

Olyan kéziratok beérkezését várják, amelyek bármelyik fent említett terület fontos (nem kortárs) személyiségéről, erdélyi vonatkozású tudomány-, művészet-, irodalom- vagy technikatörténeti sajátosságokról, érdekességekről szólnak, s amelyek ezeket a területeket, valamint Erdélyt, magas színvonalon, ugyanakkor közérthetően népszerűsítik.

Pályázni magyar nyelvű, tudományos igénnyel megírt, kész kézirattal lehet.

A pályázatra benyújtott kézirat terjedelme (mellékletekkel, ábrákkal, bibliográfiával stb. együtt) 150–250 oldal lehet (300 ezer –500 ezer leütés szóközökkel), kevés színes ábrával. Pályázatot bárki benyújthat, a pályázók köre nem korlátozódik erdélyi szerzőkre.

A pályázati csomagnak tartalmaznia kell a következőket: kitöltött pályázati űrlap; a könyv kézirata elektronikusan (.pdf formátumban); a szakterület egy elismert személyiségének az ajánlása; rövid szakmai önéletrajz és publikációs lista (több szerző esetén minden szerzőnek külön-külön), esetleg intézményi/szakmai oldal, honlap címe; aláírt nyilatkozat a szerző(k) részéről, amelyben kijelenti(k), hogy a kézirat saját munka/kutatás eredménye, ebben a formában még nem jelent meg semmilyen más hazai vagy külföldi kiadónál, és nem áll sem részben, sem pedig egészben publikálás alatt. A pályázati űrlap a sapientia.ro honlapról tölthető le.

A pályázati csomagot elektronikusan kell beküldeni a scientia@kpi.sapientia.ro címre legkésőbb 2020. szeptember 30-ig.

A kiadói tanács a beérkezett kéziratok kiadásáról legkésőbb 2020. október 31-ig dönt, amelyről minden pályázót írásban értesít. Sikeres pályázat esetén a kiadó a kéziratot saját költségén megjelenteti, az érvényben lévő publikálási szabályzata szerint. A szerző(k) a kiadónak átadott kéziratokért nem részesül (nek) díjazásban.

A kiadó szerződést köt a szerzővel/szerzőkkel, amelyben rögzíti a kiadás feltételeit, a felek jogait és kötelezettségeit, a kiadási folyamat időbeni ütemezését, a kiadvány példányszámát (ezen belül a szerzőnek járó tiszteletpéldányok számát), valamint a terjesztésre vonatkozó kitételeket.

További információkért e-mailen a scientia@kpi.sapientia.ro címen vagy telefonon a 0722-527135-ös számon lehet érdeklődni.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltásbizottság: több mint 300 ezren ...
A miniszterelnöknek is beadták a ...
Komoly műszaki gondok a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ