Ötödször szerveznek innovációs napokat
Vissza

Ötödször szerveznek innovációs napokat

A Kolozsvári IT Klaszter ötödik alkalommal szervezi meg a Cluj Innovation Days regionális találkozót március 30-án és 31-én. Bel- és külföldi IT-menedzserek, szakemberek, az egyetemi, az üzleti szféra, a közigazgatás képviselői együtt keresik majd a választ a bioinformatika, a digitális medicina, a kibernetikai biztonság stb. kérdéseire.

– A digitális gazdaság rohamos mértékben fejlődik minden ágazatban a szállítástól kezdve a mezőgazdaságig, az orvostudománytól a kreatív iparágakig. Ennek ellenére az európai cégeknek csak mintegy 2 százaléka használja ki a digitális lehetőségeket. A kolozsvári találkozón arra összpontosítunk, hogy a résztvevőkben tudatosítjuk a digitális korszak behatásait, hogy megtalálhassuk az integrálásukhoz  szükséges módszereket – nyilatkozta Stelian Brad, a kolozsvári IT Klaszter elnöke, az esemény szervezője. 

A mostani rendezvényt a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán (FSEGA) szervezik meg.  A tavalyi rendezvénynek 500-nál több résztvevője volt, akiket a digitális orvostudomány és közigazgatás újdonságairól tájékoztattak. A kolozsvári IT Klaszter 2012 októberében jött létre, több mint 50 tagja van; ezek közül 30 IT-nagycég több ezer alkalmazottal, a tagcégek üzleti forgalma meghaladja a 100 millió eurót.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Újítás és hagyomány a Román Operában
Harminc évig fertőz egy tévé – ...
Még egy sürgősségi ügyelet a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Tanügyminiszter: lehessen megbuktatni ...
  • Még nincs vége
  • Lehullt a vakolat az Első Magyar ...
  • Új vezetősége van az RMDSZ kolozsvári ...
  • Futóverseny