Ötletbörze a Fellegvárra
Vissza

Ötletbörze a Fellegvárra

Nemzetközi ötletbörzét hirdet a kolozsvári Fellegvár korszerűsítésére a Romániai Építész Kamara (OAR). A cél minél jobb megoldással felújítani, használatba venni Kolozsvár fellegvári területeit, beillesztve a város szabadidő-központjainak tágabb rendszerébe.

A közlemény szerint a verseny során arra ügyelnek, hogy a Fellegvár kiváló minőségű köztérré, a szabadtéri események kedvenc helyszínévé alakuljon át, amelyet szívesen látogatnak mind a városlakók, mind a turisták. Meg kell őrizni a déli rész sziklás, erdős jellegét, mivel ez a rész jelenti „a Fellegvár alatti” városként ismert település (Sáncalja) egyik különlegességét.

Az odaítélés egy szakaszban zajlik, romániai, európai uniós, az Európai Gazdasági Közösség és a Svájci Államszövetség cégeinek jelentkezését várják. A kilenc tagú zsűrinek tagja Köllő Miklós székelyföldi építész is.

Az első díj 1,476 millió lej + ÁFA, azaz a tervek megvalósításának ellenértéke, a második díj 70 ezer lej, a harmadik díj 45 ezer lej. A versenyt április 4-én meghirdették az Elektronikus Közbeszerzések Rendszerén (SEAP). A helyszínt április 20-án tekinthetik meg az érdeklődők. A tervek leadási határideje 2019. június 24-e délután 4 óra. A benyújtott pályamunkák elbírálása június 28–30. között történik. Eredményhirdetés július 1-jén lesz.

További részletek a verseny hivatalos honlapján (www.oar.archi/ro/concursuri/amenajare-cetatuia).


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ludovic Orban: december 31-éig ...
Ma lép érvénybe az új vasúti menetrend
Mit mondott a román külügyminiszter az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ