Oscar-díj: a colectiv két szűkített listára is felkerült
Horvát Lili filmje nem jutott a legjobb tizenöt közé
Horvát Lili filmje nem jutott a legjobb tizenöt közé
Vissza

Oscar-díj: a colectiv két szűkített listára is felkerült

Kedd éjjel hozta nyilvánosságra az amerikai filmakadémia az Oscar-díjra esélyes alkotások szűkített listáit: Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotása nem került fel a nemzetközi filmek kategóriájának tizenötös listájára, Alexander Nanau colectiv című dokumentumfilmje viszont két kategóriában is közelebb került a díjhoz.

A nemzetközi filmek kategóriájának tizenöt esélyese közé bekerült többek között a Még egy kört mindenkinek című dán film Thomas Vinterberg rendezésében, Agnieszka Holland Sarlatán című cseh filmje, az orosz Dorogije továriscsi, Andrej Koncsalovszkij alkotása, valamint Alexander Nanau colectiv című román dokumentumfilmje, amely az egész estés dokumentumfilmek szűkített listáján is szerepel.

A versenyben maradt nemzetközi filmek között van még a bosnyák, a chilei, a francia, a guatemalai, a hongkongi, az iráni, az elefántcsontparti, a mexikói, a norvég, a tajvani és a tunéziai nevezés.

Az idei Oscar-versenybe rekordszámú, 93 filmet neveztek a legjobb nemzetközi film kategóriájában.

Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia kedd éjjel a legjobb egész estés dokumentumfilm, a legjobb rövid dokumentumfilm, a legjobb smink és frizura, a legjobb zene, a legjobb betétdal, a legjobb animációs rövidfilm, a legjobb élőszereplős rövidfilm és a legjobb vizuális effektusok kategóriájában is kihirdette szűkített listáját.

A kategóriánkénti végső öt Oscar-jelölést március 15-én hozzák nyilvánosságra, a 93. Oscar-díjátadó gálát pedig április 25-ére tervezik a Los Angeles-i szervezők.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...
Kezdődhet októbertől a vakcinalottó

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Toleranciagyakorlás
  • Több mint egy tucat település vörös ...